Διαδικασία για …κλάματα στην υποβολή αιτήσεων για τις θέσεις στα Νοσοκομεία!

24
fail

failΠολλοί υποψήφιοι περίμεναν μέχρι τα …ξημερώματα για να υποβάλλουν αίτηση.

Μπορεί πριν από 3 εβδομάδες ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Π. Πολάκης να διαβεβαίωνε ότι τα αποτελέσματα από τις προκηρύξεις των 900 μόνιμων θέσεων για τα Νοσοκομεία θα βγούν μέχρι τέλος του χρόνου, στην πράξη όμως η διαδικασία που ακολουθείται στην υποβολή αιτήσεων στο ΑΣΕΠ είναι ιδιαίτερα προβληματική και απομακρύνει κατά πολύ την ημερομηνία έκδοσης των αποτελεσμάτων.

Το ηλεκτρονικό σύστημα υποβολής αιτήσεων παρουσιάζει μεγάλα προβλήματα, με αποτέλεσμα η σελίδα του ΑΣΕΠ να πέφτει συνέχεια και οι υποψήφιοι να μην είναι σίγουροι ότι έχουν γίνει δεκτές οι αιτήσεις τους, πολλές αιτήσεις να μένουν ημιτελείς και για την ίδια αίτηση να εμφανίζονται πολλαπλοί αριθμοί πρωτοκόλλου. Επίσης σε πολλές περιπτώσεις υποψήφιοι υποβάλλουν τις αιτήσεις και στη συνέχεια δεν μπορούν να τις εκτυπώσουν για να τις στείλουν υπογεγραμμένες όπως απαιτείται, ενώ λόγω του ότι η σελίδα του ΑΣΕΠ είχε πέσει, πολλοί υποψήφιοι περίμεναν μέχρι τα …ξημερώματα για να μπορέσουν να υποβάλλουν αίτηση.

Λόγω των συνεχών προβλημάτων, το ΑΣΕΠ έχει αναγκαστεί να δώσει ήδη δύο παρατάσεις στην προθεσμία υποβολής αιτήσεων με την τελευταία να είναι μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου, ενώ είναι άγνωστο αν θα χρειαστεί να δοθεί και τρίτη παράταση.

Από την πλευρά της κυβέρνησης προβάλεται η δικαιολογία ότι είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός των αιτήσεων. Όμως αυτό δεν ήταν κάτι αναμενόμενο για την κυβέρνηση;

Ξεχνά η κυβέρνηση τον εφιάλτη της ανεργίας τον οποίο ζούν χιλιάδες συνάνθρωποί μας και κυρίως η νεολαία;

Η σκληρή πραγματικότητα της ανεργίας, της εργασιακής ανασφάλειας, της ελαστικής και απλήρωτης εργασίας, ωθεί χιλιάδες πολίτες να υποβάλλουν αίτηση έστω και για ελάχιστες θέσεις εργασίας.

Δεν θα έπρεπε το ΑΣΕΠ και η κυβέρνηση να είχαν προετοιμαστεί αναλόγως λαμβάνοντας υπ’ όψιν και το γεγονός ότι εδώ και 4 χρόνια δεν είχε υπάρξει προκήρυξη;

Το ζητούμενο πλέον είναι να γίνουν από τους αρμόδιους όλες οι απαιτούμενες ενέργειες ώστε να ομαλοποιηθεί η διαδικασία και να μην υπάρξουν υποψήφιοι που δεν θα μπορέσουν να υποβάλουν αίτηση, ή που θα βρεθούν να έχουν άκυρες αιτήσεις λόγω των στρεβλώσεων στη λειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος.

Επίσης οι κυβερνητικοί παράγοντες καλό είναι να …προσγειωθούν και να αντιληφθούν ότι με δηλώσεις σαν αυτή του Π. Πολάκη για έκδοση αποτελεσμάτων μέσα στο 2015, το μόνο που πετυχαίνουν είναι να εκτίθενται, και αυτό που απαιτείται αντί για δηλώσεις είναι να υπάρχει σοβαρός σχεδιασμός και προετοιμασία σε όλα τα σκέλη υλοποίησης των όποιων προκηρύξεων μόνιμου προσωπικού.