ΜΕΤΑ: Αγώνας διαρκείας για την υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης

26
meta-asfalisi

meta-asfalisiΑπεργίες, καταλήψεις, συνελεύσεις και συντονισμός για τη δημιουργία ενός ενιαίου παλλαϊκού – πανεργατικού μετώπου

Σε αγώνα διαρκείας, που απαιτείται να πάρει πανεργατικά και παλλαϊκά χαρακτηριστικά, καλεί τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και όλη την ελληνική κοινωνία το ΜΕΤΑ, μετά την ανακοίνωση των θέσεων της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό που θα διαπραγματευτεί με την τρόικα τις επόμενες ημέρες.

Η κυβέρνηση ταυτίστηκε ουσιαστικά με τις απαιτήσεις των δανειστών, με αποτέλεσμα οι ρυθμίσεις που προτείνει να οδηγήσουν σε νέες μειώσεις των συντάξεων των ήδη συνταξιούχων και όλων όσοι πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν στο μέλλον.

Το νέο συνταξιοδοτικό τοπίο που θα δημιουργηθεί μετά τη νέα αντασφαλιστική παρέμβαση θα αποτελείται από φτωχούς συνταξιούχους που θα παίρνουν συντάξεις πρόνοιας.

Ο νέος νόμος για το ασφαλιστικό δεν πρέπει να περάσει και για το λόγο αυτό το ΜΕΤΑκαλεί όλους, εργαζομένους, συνταξιούχους, άνεργους, αγρότες, μικρομεσαίους, εμπόρους, επιστημονικούς φορείς, τη νεολαία, την κοινωνία, να αγωνιστούν για τη διάσωση της κοινωνικής ασφάλισης, συγκροτώντας ένα ενιαίο παλλαϊκό – πανεργατικό μέτωπο.

Δεν πρέπει να πάει ούτε μία ημέρα χαμένη.

Από σήμερα, όλες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις οφείλουν να ενημερώσουν τους εργαζόμενους και όλη την ελληνική κοινωνία και να συντονίσουν τη δράση τους οργανώνοντας πολύμορφες αγωνιστικές κινητοποιήσεις διαρκείας.

Το ΜΕΤΑ, στο πλαίσιο αυτό θα προτείνει στις συνδικαλιστικές οργανώσεις:

1.Τον συντονισμό τους με τις οργανώσεις των συνταξιούχων, των επαγγελματιών, των βιοτεχνών, εμπόρων και των αγροτών για την συγκρότηση ενός μετώπου υπεράσπισης του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος.

2.Την οργάνωσηπολύμορφων δράσεων με συνελεύσεις, καταλήψεις και συγκεντρώσεις.

3.Την πραγματοποίηση παλλαϊκών συλλαλητηρίων στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και σε άλλες μεγάλες πόλεις στα μέσα του Γενάρη, και

4.Την προκήρυξη γενικής πανεργατικής απεργίας, σε συντονισμό με τους φορείς των βιοτεχνών και των έμπορων, των επιστημονικών και επαγγελματικών οργανώσεων και των αγροτών, για το τρίτο δεκαήμερο του Γενάρη.

ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ Η ΑΣΦΑΛΙΣΗ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΑΖΑΡΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΛΥΣΗ

Από το γραφείο Τύπου του ΜΕΤΑ, 04-01-15