Το συγχωροχάρτι των ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ στις κυβερνήσεις των κομμάτων τους και η …παροιμία!

31
paske2

paske2Πάγια τακτική και επιδίωξη της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ  (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ) το τελευταίο διάστημα είναι στα πλαίσια της ανάδειξης των προβλημάτων στη δημόσια υγεία και στα πλαίσια της αντιπαράθεσης με τη μνημονιακή πολιτική της σημερινής κυβέρνησης, να αφαιρείται κάθε αναφορά στην πολιτική των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων και ουσιαστικά να δίδεται συγχωροχάρτι σε όσους έφεραν τα μνημόνια στη χώρα και ξεκίνησαν την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής που συνεχίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ.

Τελευταίο δείγμα της τακτικής τους είναι η αφίσα της ομοσπονδίας για την απεργία της 4ης Φλεβάρη, στην οποία πρόσθεσαν την απαράδεκτη και λαϊκιστική φράση – παροιμία “ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται” .

Και μπορεί εύκολα κάποιος να κατηγορήσει τα στελέχη της σημερινής κυβέρνησης ως ψεύτες αφού άλλα έλεγαν προεκλογικά  και άλλα έκαναν ως κυβέρνηση, όμως το “κλέφτες” και μάλιστα για το ασφαλιστικό, θα πρεπε να αφορά κυρίως στις προηγούμενες κυβερνήσεις, που με την πολιτική και τα σκάνδαλα τους και κυρίως με το PSI καταλήστευσαν την περιουσία των ασφαλιστικών ταμείων με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται από την τρόικα ως μονόδρομος οι μειώσεις των συντάξεων και οι αυξήσεις των ορίων ηλικίας.

Είναι προφανές ότι στόχος των ΠΑΣΚΕ ΔΑΚΕ δεν είναι η ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια με τα μνημόνια του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η σταδιακή αμνήστευση των κυβερνήσεων ΝΔ ΠΑΣΟΚ έτσι ώστε σε επόμενη φάση τα κόμματα αυτά να εμφανιστούν ως η μοναδική εναλλακτική κυβερνητική λύση.

Γι΄αυτό καλό θα ήταν όσοι αγωνισόμαστε ανάντια στην κυβερνητική πολιτική και στα μνημόνια να ασκούμε την αρμόζουσα σκλήρή  κριτική στις ενέργειες της μνημονιακής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝ.ΕΛ, αλλά παράλληλα να μην λησμονούμε και τα πεπραγμένα των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων, γιατί υπάρχει μεγάλη περίπτωση να τις…ξαναβρούμε μπροστά μας!

Μην ξεχνάμε:μοναδική λύση διεξόδου για τους εργαζόμενους και την κοινωνία είναι η ανατροπή των μνημονιακών πολιτκών και η διαγραφή του χρέους, έτσι ώστε να μπορέσει να υπάρξει στη χώρα πραγματική και ουσιαστική ανάπτυξη.

Γιώργος Μανουσάκης

Προηγούμενο άρθροΟι μνημονιακές περικοπές στο χώρο της υγείας συνεχίζονται – στο κρεββάτι του μνημονιακού ” προκρούστη” μπήκε τώρα το ανθυγιεινό επίδομα
Επόμενο άρθροΠαναιτωλοακαρνανικό συλλαλητήριο για τα Νοσοκομεία Αγρινίου – Μεσολογγίου την Τετάρτη 27/1