Πυροσβέστες και υπάλληλοι ΟΤΑ… οδηγοί ασθενοφόρων!!!

24

Ο τέως υπουργός Υγείας και νυν υπουργός Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουπλής βρήκε… τελικά τον τρόπο να “καλύψει” τις ελλείψεις οδηγών στα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Με τροπολογία που πέρασε στη Βουλή, στο νομοσχέδιο για το «παράλληλο πρόγραμμα» στην Υγεία, δίνεται η δυνατότητα σε Κέντρα Υγείας με έλλειψη προσωπικού σε οδηγούς ΕΚΑΒ να χρησιμοποιήσουν προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος ή των ΟΤΑ.

Όπως αναφέρεται στην Αξιολόγηση Συνεπειών της Ρύθμισης, η τροπολογία «κρίνεται απαραίτητη και αναγκαία, καθώς έρχεται να καλύψει επιτακτικές ανάγκες Κέντρων Υγείας ανά τη χώρα και διασφαλίζει την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία τους με γνώμονα την εξυπηρέτηση των πολιτών και γενικότερα το δημόσιο συμφέρον». Μάλιστα, όπως αναφέρεται, «είναι απόλυτα σύμφωνη με τις διατάξεις και τους Νόμους του Ελληνικού Κράτους και δεν παραβιάζει το Σύνταγμα».

Να δούμε τι άλλο θα σκεφτεί η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για να μην ξεφύγει από τις μνημονικές δεσμεύσεις που έχει συμφωνήσει με την τρόικα και οδηγούν στην υποστελέχωση των δημόσιων υπηρεσιών υγείας και κατ΄επέκταση και του ΕΚΑΒ.

  • ΕΔΩ η τροπολογία.