Εμπόδια στη συμμετοχή των εργαζομένων Ν. Μεσολογγίου στις εκλογές εκπρόσωπου εργαζομένων

Με έγγραφό του προς τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ και το ΔΣ του Νοσοκομείου Αιτ/νιας ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μεσολογγίου καταγγέλλει την προσπάθεια αποκλεισμού των εργαζομένων του Νοσοκομείου από την εκλογική διαδικασία εκλογών για τον εκπρόσωπο των Εργαζομένων.

Παρά το γεγονός ότι είναι πάγια διαδικασία σε διασυνδεόμενα Νοσοκομεία να στήνονται κάλπες σε κάθε Νοσοκομείο η Διοίκηση του Νοσοκομείου Αγρινίου απέρριψε το σχετικό αίτημα του Σωματείου. Ουσιαστικά με την απόφασή της καλούσε τους εργαζόμενους είτε να μετακινηθούν 35 χιλιόμετρα για να ψηφίσουν στην κάλπη του Νοσοκομείου Αγρινίου είτε να κάνουν ψηφίσουν με επιστολική ψήφο.

Παρέμβαση για το θέμα προς την Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ έκαναν τόσο η ΠΟΕΔΗΝ όσο και η ΑΔΕΔΥ, χωρίς μέχρι σήμερα το ζήτημα να έχει αντιμετωπιστεί. το ερώτημα λοιπόν είναι σε τι αποσκοπεί η απόφαση της Διοίκησης του Νοσοκομείου και η αδράνεια από την πλευρά της 6ης ΥΠΕ;

Σε έγγραφό του το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου προς την 6η ΥΠΕ αναφέρει:

Ζητάμε την  παρέμβαση σας στο θέμα που έχει προκύψει με τη μη τοποθέτηση κάλπης στο Νοσοκομείο μας για τις επικείμενες εκλογές εκπρόσωπων εργαζομένων στο Δ.Σ. του νοσοκομείου Αιτ/νιας.

Το γεγονός αυτό δημιουργεί εργαζόμενους 2 κατηγοριών, υποκρύπτει άνισες ευκαιρίες στους υποψηφίους, πυροδοτεί τοπικιστικά αντανακλαστικά και κυρίως προσβάλει την  έννοια της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Κατόπιν και της παρέμβασης εκπρόσωπου της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ για το δίκαιο του αιτήματός μας  αναμένουμε την άμεση παρέμβαση σας για τη λύση του ζητήματος αυτού.