Στρατής Βουγέλλης: Μόνο υποσχέσεις για το Νοσοκομείου Πρέβεζας και αέρας κοπανιστός…

«Αέρας κοπανιστός» ήταν οι υποσχέσεις κυβερνητικών στελεχών για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του Νοσοκομείου Πρέβεζας σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Στρατή Βουγέλλη σε συνέντευξη που παραχώρησε στο . Radio Preveza 93.

 

Όπως είναι γνωστό τις τελευταίες μέρες η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ ζητά να εφημερεύει εναλλάξ ο χειρουργικός τομέας του Νοσοκομείου με τον αντίστοιχο του Νοσοκομείου Λευκάδας.

Η ιστοσελίδα «atprevezaonair» δημοσιεύει εκτενές ρεπορτάζ από τη σύνέντεξη του Προέδρου του Σωματείου.

Το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας αναφέρει:

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΓΝ Πρέβεζας, Στρατής Βουγέλλης, ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «atpreveza on air» του Radio Preveza 93,0 και μίλησε στους δημοσιογράφους Παναγιώτη Τσόγκα και Δημήτρη Πάτση, αναφορικά με τις τελευταίες δυσμενείς εξελίξεις για το Νοσοκομείο της Πρέβεζας με το έγγραφο-πρόταση της 6ηςΥΠΕ για την εναλλάξ εφημέρευση του χειρουργικού τομέα στα Νοσοκομεία Πρέβεζας-Λευκάδας.

Αρχικά ο κ. Βουγέλλης είπε: «Εμείς έχουμε καταγγείλει την πρόταση της 6ηςΥγειονομικής Περιφέρειας (για εναλλάξ εφημέρευση του χειρουργικού τομέα των Νοσοκομείων Πρέβεζας-Λευκάδας για ένα έτος), πέρα από το πρακτικά ανεφάρμοστό της, γιατί αποτελεί προοίμιο για κατάργηση και των δύο μονάδων και συγχώνευση.

Αυτή είναι ουσιαστικά η πρόταση της 6ηςΥΠΕ. Και φανερώνει επίσης ότι δεν πρόκειται να παρθούν μέτρα ενίσχυσης των Νοσοκομείων Πρέβεζας και Λευκάδας. Συνεδριάζει και το ΔΣ του Νοσοκομείου για να πάρει την απόφασή του, πάνω στην πρόταση της 6ηςΥΠΕ, έχουμε καλέσει και εγγράφως τα μέλη να απορρίψουν την πρόταση και να ζητήσουν την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, για να μπορεί το Νοσοκομείο της Πρέβεζας να ανταποκριθεί στις ανάγκες του πληθυσμού καθημερινά.

Το απόγευμα της Τετάρτης έχουμε καλέσει σε μία πλατιά συνάντηση φορέων, σωματείων, συλλόγων, συλλογικοτήτων και κάθε ενδιαφερόμενου πολίτη στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Νοσοκομείου, για να δούμε τις παραπέρα κινητοποιήσεις, γιατί πιστεύουμε ότι ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι. Η κατάσταση για το Νοσοκομείο είναι πάρα πολλή δύσκολη και δρομολογείται η κατάργησή του ως μονάδα παροχής δευτεροβάθμιας περίθαλψης.

Πιστεύουμε ότι το σχέδιο αυτό έχει εκπονηθεί και εκτελείται βαθμιαία και οφείλεται στις μνημονιακές δεσμεύσεις, που εδώ και πέντε-έξι χρόνια υπογράφουν οι κυβερνήσεις και οι συγκυβερνήσεις και προβλέπει την κατάργηση-συγχώνευση δημόσιων δομών υγείας και τη συρρίκνωση του δημόσιου τομέα υγείας και την παραχώρηση ενός μεγάλου μέρους της υγείας στις μεγάλες επιχειρηματικές μονάδες.

Στόχος της σύσκεψης δεν είναι μόνο να γίνει μία κουβέντα και μία ενημέρωση, αλλά να βγουν και ορισμένες κατευθύνσεις για την οργανωμένη, μαζική κινητοποίηση της πρεβεζάνικης κοινωνίας για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου, ώστε να παρέχει δωρεάν υπηρεσίες σε όλους τους πολίτες, αξιόπιστες, πλήρεις και να μην χρειάζεται οι κάτοικοι της περιοχής να πηγαίνουν σε άλλες πόλεις» και πρόσθεσε: «Έχουμε εξαντλήσει όλα τα περιθώρια των συναντήσεων. Με τον κ. Ξανθό είχαμε συναντηθεί και πέρυσι όταν ήταν Υφυπουργός με Υπουργό τον κ. Κουρουμπλή. Συναντηθήκαμε και με τους φορείς της Πρέβεζας, τον κ. Αντιπεριφερειάρχη, τον κ. Δήμαρχο, τους βουλευτές, συναντηθήκαμε με το διοικητή της 6ηςΥΠΕ κ. Γιαννόπουλο, συναντηθήκαμε με τον υποδιοικητή κ. Κωστακιώτη. Φαίνεται όμως πως δεν υπάρχει πολιτική βούληση. Η τακτική των συναντήσεων έχει τελειώσει. Έδωσε ό,τι ήταν να δώσει. Μόνο υποσχέσεις και αέρα κοπανιστό κατά την άποψή μας. Είναι πλέον καιρός να βαδίσουμε στο δρόμο που είχαμε χαράξει όλο τον προηγούμενο καιρό, το δρόμο των μεγάλων κινητοποιήσεων και πρέπει να συμμετέχει ολόκληρη η κοινωνία με πιο μαζικό τρόπο. Η υπόθεση της διάσωσης, της αναβάθμισης του Νοσοκομείου πρέπει να γίνει υπόθεση του κάθε Πρεβεζάνου, της κάθε Πρεβεζάνας».

Αναφορικά με το αν θα γίνουν κινητοποιήσεις και στην Αθήνα, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων υποστήριξε: «Είναι και ένα ενδεχόμενο αυτό. Είχαμε αποφασίσει να κατεβαίναμε και στην Αθήνα και στην 6ηΥΠΕ στην Πάτρα, αλλά όπως ξέρετε μας πρόλαβε ο υποδιοικητής. Στα ενδεχόμενα είναι και μία κάθοδος των Πρεβεζάνων πολιτών έξω από το Υπουργείο Υγείας, αλλά αυτό απαιτεί μία καλή οργάνωση.

Υπάρχουν και προτάσεις για κινητοποιήσεις στην Πρέβεζα με διάφορες μορφές, αλλά αυτά θα συζητηθούν την Τετάρτη», ενώ σχολιάζοντας τους διορισμούς που υποσχέθηκε το Υπουργείο τόνισε: «Δεν φαίνονται αυτοί οι διορισμοί στον ορίζοντα. Ακόμη και για τους επικουρικούς που είχαμε ζητήσει δε φαίνεται φως. Στα αιτήματά μας στη συνάντηση που είχαμε, είχαμε και ένα minimum αριθμό γιατρών που χρειαζόμαστε για να μη καταρρεύσει το Νοσοκομείο. Ούτε γι’ αυτό φαίνεται πως υπάρχει πολιτική βούληση. Ακόμη και για το ζήτημα του επικουρικού χειρουργού, που θα ερχόταν στην Πρέβεζα, φαίνεται πως το ενδεχόμενο να έρθει στο Νοσοκομείο, απομακρύνεται. Γι’ αυτό άλλωστε υπήρχε και η πρόταση της 6ηςΥΠΕ».

Ο κ. Βουγέλλης απάντησε και σε ερώτηση για το νέο παράλληλο πρόγραμμα της Κυβέρνησης: «Επειδή φαίνεται πως η αιχμή του δόρατος της κυβερνητικής προπαγάνδας στον τομέα της υγείας είναι τα σχετικά άρθρα για την κάλυψη των ανασφαλίστων στα Νοσοκομεία, θα μπορούσε κάποιος αρχικά να έλεγε ότι είναι ένα θετικό μέτρο. Για να γίνουν όμως όλα αυτά απαιτούνται μονάδες, προσωπικό.

Αυτή τη στιγμή τα Νοσοκομεία δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τους ασφαλισμένους…».