Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας: «Ανοιγοκλείνουν» τα Τμήματα επειγόντων …

«Βρέθηκε» τελικά ένας Γενικός γιατρός να εφημερεύσει για σήμερα στα ΤΕΠ του Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, σύμφωνα με νεώτερη ανακοίνωση του εκτελούντος αναγκαστικά χρέη Διοικητή του Νοσοκομείου.

Η Διοίκηση της  ΥΠΕ και το Υπ. Υγείας, παρότι γνώριζε, αντί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της στελέχωσης του Νοσοκομείου με Γιατρούς, φαίνεται ότι σκέφτεται να καλύψει τις ανάγκες σε γιατρούς, με τη μέρα…

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση στην οποία ο Διευθυντής της Ιατρικής υπηρεσίας Χρήστος Κατσίνας που εκτελεί αναγκαστικά χρέη Διοικητή, (αφού το Υπ. Υγείας έχει αφήσει χωρίς διοικήσεις τα Νοσοκομεία) που ανέφερε ότι «Από σήμερα, 1η Μαρτίου 2016, θα παραμείνουν κλειστά τα ΤΕΠ του Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας καθώς και η Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου».

Οι 28 ασθενείς που νοσηλεύονται στην παθολογική κλινική θα παραμείνουν έως ότου λάβουν εξιτήριο, ενώ στο νοσοκομείο δεν θα μπορεί να εξυπηρετηθεί κανένα έκτακτο περιστατικό, αφού το τμήμα Επειγόντων περιστατικών (ΤΕΠ) θα παραμείνει κλειστό.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του κ. Κατσίνα,: «αναγκαστήκαμε να προβούμε σε αυτή την ενέργεια γιατί υπάρχει έλλειψη ιατρών για να καλύψουν τις ανάγκες λειτουργίας των τμημάτων».

Ο ίδιος μάλιστα δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «η θητεία των ειδικευόμενων γιατρών που κάλυπταν την λειτουργία του ΤΕΠ, έληξε, ενώ οι γενικοί γιατροί, που υπηρετούν σε Κέντρα Υγείας, αρνήθηκαν να μετακινηθούν στα ΤΕΠ του νοσοκομείου».

Το κλείσιμο κλινικών και τμημάτων είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο σε πολλά Νοσοκομεία, εξαιτίας της υποστελέχωσης. Την ίδια ώρα η πολιτική ηγεσία πανηγυρίζει για μέτρα ανάταξης του καταρρέοντος ΕΣΥ. Αλλά ποιος τους πιστεύει;