Εκλογές για το Σωματείο του Νοσοκομείου Παίδων «Π & Α Κυριακού»

Στις 8 και 9 Μαρτίου 2016 θα πραγματοποιηθούν στο Νοσοκομείο Παίδων (Π&Α Κυριακού) οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου στο Σωματείο εργαζομένων.

Σε μια περίοδο όπου η δημόσια υγεία βρίσκεται στο στόχαστρο της μνημονιακής βαρβαρότητας και τα δημόσια Νοσοκομεία στενάζουν από τραγικές ελλείψεις προσωπικού και χρηματοδότησης, τα Σωματεία εργαζομένων καλούνται να είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και τη σωτηρία του δημόσιου συστήματος υγείας.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, οι εργαζόμενοι έχουν ανάγκη από Σωματεία αγωνιστικά, μακριά από τον κυβερνητικό συνδικαλισμό κάθε μορφής και κοπής. Έχουν ανάγκη από διοικήσεις Σωματείων που δεν θα κινούνται στη λογική του παραγοντισμού, της ρουσφετολογίας, του εναγκαλισμού με τους Διοικητές και κάθε λογής  κυβερνητικούς  ή άλλους παράγοντες.

Οι  εργαζόμενοι έχουν ανάγκη από Σωματεία με δημοκρατική λειτουργία. Σωματεία που θα είναι αποφασισμένα να δώσουν μαζί με όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες, ενωτικούς και νικηφόρους αγώνες για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, για προσλήψεις, χρηματοδότηση, για την υπεράσπιση της δωρεάν και δημόσιας υγείας.

Η παράταξη  «Αγωνιστική Ενωτική Πρωτοβουλία για την Ανατροπή» (ΑΕΠΑ)βρέθηκε στην πρώτη γραμμή των αγώνων ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόστηκαν από τις κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

ΗΑΕΠΑέχει καταγραφεί στη συνείδηση των εργαζομένων για τη σταθερή προσήλωσή της στη δημοκρατική λειτουργία του Σωματείου, στην οργάνωση μαζικών γενικών συνελεύσεων και κινητοποιήσεων, όταν παρατάξεις του παλαιού κυβερνητικού συνδικαλισμού που τώρα εμφανίζονται με «αντιμνημονιακό» μανδύα, υπονόμευαν στην πράξη κάθε μαζική διαδικασία και κινητοποίηση.

Δείτε την εκλογική διακήρυξη και το ψηφοδέλτιο τηςΑΕΠΑ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

ΑΕΠΑ

ΠΑΡΤΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

ΣΤΙΣ 8 & 9 ΜΑΡΤΗ 2016

Συνάδελφοι-ισσες

Στις 8-9 Μαρτίουθα πραγματοποιηθούν οι εκλογές του σωματείου μας για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ

Οι εκλογές γίνονται σε μια κρίσιμη περίοδο για τους εργαζόμενους, με την εργατική αντίσταση να δυναμώνει.Έχοντας σπάσει οι αυταπάτες ότι με την αλλαγή της κυβέρνησης θα λυθούν τα προβλήματα, οι δρόμοι πλημμύρισαν από απεργούς. Στους εκβιασμούς και στην χρεοκοπία απαντάμε με την διαγραφή του χρέους που δεν δημιουργήσαμε εμείς.Τα νοσοκομεία κάτω από τον έλεγχο των εργαζόμενων, χωρίς διοικητές και τραπεζίτες μπορούν να λειτουργήσουν καλύτερα.

Στις εκλογές του Σωματείου Εργαζομένων το 2014, οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου έδωσαν μια σημαντικήθέση στην παράταξη τηςΑΕΠΑ, η οποία αναλογιζομένη τις ευθύνες της,πάλεψε ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές των κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ –ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αλλά και ενάντιαστους συνδικαλιστικούς εκφραστές ΔΗΣΥ (πρώηνΠΑΣΚΕ),πουδεκαετίες τώρα λειτουργούσαν ως δεκανίκι στις πολιτικές διάλυσης τηςΔημόσιαςΥγείας και τωνκεκτημένωνδικαιωμάτωντων εργαζομένων.

ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΔΑΜΕ:ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ, ΚΑΡΑΤΟΜΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ – ΒΑΡΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ – ΑΝΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ – ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ – ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ – ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΡΕΒΑΤΙΩΝ – ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ – ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΓΙΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ – ΜΙΚΡΟΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ – ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΑ –ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΚΡΑΤΟΥΣστο βωμότων συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου.

Στην υγεία οι μνημονιακές πολιτικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζουν:

-να συρρικνώνουν και να οδηγούν στην εργασιακή εξόντωση τους συναδέλφους: χιλιάδες εργαζόμενοι βγήκαν στη σύνταξηχωρίςκαμίαπρόσληψηαναδεικνύονταςνέεςμορφέςεργασίας στο Δημόσιο (συμβάσεις μίσθωσης έργου – μπλοκάκια,κα) θα είναι το νέο πλαίσιο εργασιακών σχέσεων που επιβάλλει το Μνημόνιο.

-να διαλύουν την δημόσιαυγεία:ηκρατική χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείαςμειώθηκε κατά 40% τα τελευταία 5 χρόνια, οι υλικοτεχνικές ελλείψεις είναι καθημερινές, τμήματα, υπηρεσίες και κλίνες απειλούνται με λουκέτο.

-ναστηρίζουν τα συμφέροντατης ιδιωτικής υγείας: ενοικίαση ιδιωτικών κλινών ΜΕΘ, περισσότερες αναθέσεις στον ιδιωτικό τομέα.

Και σ΄ αυτές τις εκλογές η παράταξη ΔΗΣΥτολμάγια πολλοστή φορά να ζητάτη ψήφο των εργαζομένων, ώστε να διαιωνίσειτιςμικροπολιτικές, τη συνδιοίκηση, την κατάχρηση της εξουσίας, την εκφύλιση του συνδικαλιστικού κινήματος.

 Ηδράσης της περιορίστηκεστιςενδοσυνεννοήσεις και τις διαμεσολαβήσειςμε τους παράγοντεςτης 1ης ΥΠΕ καιτης Διοίκησης και των Διευθύνσεων του Νοσοκομείου, γεγονός που συνέβαινε κατ΄ επανάληψη, λειτουργώντας αντιδημοκρατικά, παρακάμπτοντας ακόμα και το Διαπαραταξιακό Προεδρείο του Σωματείου, παρά τις επανειλημμένες αντιρρήσεις μας ως ΑΕΠΑ. 

Δηλώνουν“αντιμνημονιακοί” αλλάστη πραγματικότητα δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη στη δύναμη των εργαζομένων.Οι περισσότερες Γενικές Συνελεύσεις και οι κινητοποιήσεις έγιναν κάτω από τη δική μας πίεσηκαι ακόμα και όταν συμφωνούσαμε ομόφωνα οι ίδιοι στη πράξη σαμπόταραν συνειδητά τη οργάνωση και προετοιμασία τους. 

Τα καθήκοντατης υπεράσπισης των δημόσιων νοσοκομείων και των κοινωνικών παροχών μόνο η κοινή δράση και συσπείρωση ευρύτερων αγωνιστικών και αριστερών δυνάμεωνπου θα αγωνίζεται μέσα από τις γραμμές του συνδικαλιστικού κινήματοςγια την ανατροπή όλων των μνημονιακών πολιτικώνκαι για την επαναφορά και διεύρυνση των εργασιακών, ασφαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεωνμπορεί να φέρει σε πέρας.

Η ψήφος στους υποψήφιους τηςΑΕΠΑστις8και9Μάρτηθα είναι ψήφος

ΠΑΛΗΣ – ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ – ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα

ΓΙΑΕΝΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ-ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ

ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ, ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟ.

Το ψηφοδέλτιο της ΑΕΠΑ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

(ΑΕΠΑ)

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙΓΙΑ ΔΣ

ΑΛΙΦΙΕΡΗ ΜΑΡΙΑ ΔΕ ΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΕΜΦΑΝΗΣΤΡΙΑ

ΓΑΛΑΖΟΥΛΑ ΚΩΝ/ΝΑ ΔΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ

ΓΑΛΑΝΗ ΜΑΡΘΑ ΔΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ

ΔΗΜΑΚΟΥ ΠΑΓΩΝΑ ΤΕ ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΣ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ

ΖΑΡΚΑΔΟΥΛΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΕ ΡΑΔΙΟΛΟΓΙΑΣ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΑΣ

ΚΑΖΟΛΕΑ ΕΛΕΝΗ ΔΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ

ΚΟΥΤΣΟΥΠΙΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ

ΚΩΤΣΙΑ ΑΛΚΗΣΤΗ ΕΙΔΙΚ. ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ

ΛΕΛΕΚΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΔΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ Η/Υ

ΛΥΣΙΚΑΤΟΥ ΖΑΝΝΕΤΑ ΕΙΔΙΚ, ΓΕΝ. ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ

ΡΑΦΤΟΓΙΑΝΝΗ ΒΙΚΗ ΤΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ

ΡΗΓΟΣ ΜΙΧΑΗΛ ΤΕ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ

ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΔΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ

ΤΖΕΠΑΠΑΔΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ ΤΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ

ΤΣΙΑΜΑΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΠΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

ΤΣΟΥΚΑΛΑ ΜΑΡΙΝΑ ΔΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ

ΦΩΣΚΟΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΥΕ ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΕΑΣ

ΧΑΝΙΑΛΑΚΗ ΣΙΣΣΥ ΤΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ

 

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΕ ΡΑΔΙΟΛΟΓΙΑΣ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΑΣ