Ο νέος κυβερνητικό συνδικαλισμός εμφανίστηκε με το πραγματικό του πρόσωπο.

Ο ολισθηρός δρόμος που έχει επιλέξει να διαβεί ο νέος Κυβερνητικός Συνδικαλισμός, που τα πρώτα βήματά του κάνει και στο χώρο της υγείας, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε ενέργειες που τον εκθέτουν απόλυτα στα μάτια των εργαζομένων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η έκδοση ανακοίνωσης ως ΣΥΡΙΖΑ Υγείας με αφορμή τη συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕΔΗΝ με τον κ. Χουλιαράκη που ενημερώνει για τα θέματα που συζητήθηκαν. Είναι τόση η αγωνία του νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού να δικαιολογήσει και να υπερασπιστεί την κυβερνητική πολιτική που «ξεχνά» ότι την ενημέρωση για τις συναντήσεις των συνδικάτων με τους υπουργούς την κάνουν συνδικαλιστικές οργανώσεις και συνδικαλιστικές παρατάξεις και όχι οι οργανώσεις κομματικών φορέων.

Είναι πρωτοφανές συνδικαλιστικά στελέχη, που μέχρι πριν από λίγο χρονικό διάστημα συμμετείχαν στο ΜΕΤΑ Υγειονομικών, να εγκαταλείπουν τη συνδικαλιστική ιδιότητα  και να εμφανίζονται ως μια κομματική οργάνωση.

Αποκαλύφθηκε και με αυτή την ανακοίνωση, ότι μπροστά στην «ανάγκη» υπεράσπισης των κυβερνητικών μνημονιακών πολιτικών ο νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός είναι πρόθυμος να εγκαταλείψει κάθε αρχή και αξία που διαχρονικά υπερασπίστηκε η συνδικαλιστική Αριστερά. Βαδίζει στα χνάρια, ίσως μάλιστα με πιο απροκάλυπτο τρόπο, που διάβηκαν στο παρελθόν αρκετά συνδικαλιστικά στελέχη του παλιού κυβερνητικού συνδικαλισμού των παρατάξεων  ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ.

Είχαν προηγηθεί βεβαίως τοποθετήσεις και ενέργειες που δεν είχαν στόχο την υπεράσπιση των εργατικών συμφερόντων αλλά τη δικαιολόγηση των μνημονιακών πολιτικών της Κυβέρνησης στην υγεία και επιλογών της  που χτυπούσαν εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Τα συνδικαλιστικά στελέχη λοιπόν που διάλεξαν αυτό το δρόμο επέλεξαν και «στρατόπεδο». Αποφάσισαν ότι πιο σημαντικό είναι η υπεράσπιση των μνημονιακών κυβερνητικών επιλογών από την υπεράσπιση των εργατικών συμφερόντων.

Η Γραμματεία του ΜΕΤΑ Υγειονομικών δηλώνει ότι η στάση αυτών των συνδικαλιστών δεν έχει σχέση με τις αρχές και τις θέσεις του ΜΕΤΑ που στέκει σταθερά απέναντι στον Κυβερνητικό, εργοδοτικό και κομματικό συνδικαλισμό , που αγωνίζεται για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και βρίσκεται απέναντι σε όσους τις εφαρμόζουν.

Ο καθένας λοιπόν όπου ετάχθη. Εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση των εργατικών συμφερόντων που περνά μέσα από την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών.

Η Γραμματεία του ΜΕΤΑ Υγειονομικών