Τα λεφτά του 1ου τριμήνου στα Νοσοκομεία για Νυκτερινά – Κυριακές και εφημερίες

Πιστώθηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί τω Νοσοκομείων με τα ποσά που προβλέπονται για την καταβολή των πρόσθετων αμοιβών των εργαζομένων και των εφημεριών των Γιατρών για το 1ο τρίμηνο του 2016.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου «στους τραπεζικούς λογαριασμούς των εποπτευομένων από το υπουργείο Υγείας φορέων του ΕΣΥ, έχουν ήδη μεταφερθεί τα χρήματα για την αποπληρωμή των εφημεριών- υπερωριών και εξαιρεσίμων για το α΄τρίμηνο του 2016. Το συνολικό ποσό που θα καταβληθεί σε γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό των Νοσοκομείων, Υγειονομικών Περιφερειών, ΠΕΔΥ και ΕΚΑΒ όλης της χώρας καθώς και των νοσηλευτικών ιδρυμάτων ΝΙΜΙΤΣ, Αρεταίειο και Αιγινήτειο,  ανέρχεται σε  74.582.759.80€.»

Το υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι «έχει ήδη ενημερώσει τις διοικήσεις των νοσοκομείων για την ανάγκη άμεσης ενταλματοποίησης των εν λόγω δαπανών έτσι ώστε μέχρι τη μισθοδοσία της 27ηςΑπριλίου να έχουν καταβληθεί οι παραπάνω πρόσθετες αμοιβές.»

 Στην ανακοίνωση του Υπουργείου αναφέρεται επίσης ότι τα ποσά που προβλέπονται για εφημερίες γιατρών ανέρχεται στο ποσό των 54.203.675 € και για πρόσθετες αμοιβές των εργαζομένων στα 20.379.084 €.

Εδώ πρέπει να επισημάνουμε ότι η περικοπή που έχει γίνει στο ύψος της αποζημίωσης για Νυκτερινά και Κυριακές μέσα από το νέο μισθολόγιο, δεν υπάρχει βούληση να αντιμετωπιστεί όπως προκύπτει από τις απαντήσεις Χουλιαράκη όσο και Ξανθού στις πρόσφατες συναντήσεις με την ΠΟΕΔΗΝ. Σύμφωνα μάλιστα με τις απαντήσεις που δόθηκαν και από τους δύο Υπουργούς το θέμα τελεί υπό την έγκριση της τρόικας….