«Δρομοκαΐτειο», εκλογές στις 30 Μάρτη: Η εκλογική διακήρυξη της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

dromokaitio-smallΣτις 30 Μαρτίου 2016 διεξάγονται οι εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ στο σωματείο μας σε μια κρίσιμη ιστορική περίοδο για τους εργαζόμενους και τον λαό μας, για την δημόσια υγεία και για τους υγειονομικούς υπαλλήλους.

Με την υπογραφή του 3ου μνημονίου, η κυβέρνηση(ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) συνθηκολόγησε και επέλεξε να υπερασπιστεί τα συμφέροντα δανειστών, τραπεζών και κεφαλαίου. Η επίθεση της κυβέρνησης στα εργατικά στρώματα είναι ευθεία: Μισθολόγιο, Ασφαλιστικό, εργασιακά, «εξορθολογισμός» κοινωνικών δικαιωμάτων, πλειστηριασμοί, ιδιωτικοποιήσεις, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας…

Η σημερινή μάλιστα κυβέρνηση(ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) συνεχίζει και εφαρμόζει τις πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές των συγκυβερνήσεων (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ),υλοποιώντας το 3ο κατά σειρά μνημόνιο μαζί με ότι «υπολειπόταν» του 1ου και 2ου μνημονίου. Επίσης, η κυβέρνηση καλλιεργώντας ένα τεχνητό κλίμα ευφορίας(ρύθμιση του δημόσιου χρέους, πρωτογενές πλεόνασμα),μας παρουσιάζει μια εικονική πραγματικότητα για το μέλλον αυτής της χώρας.

Η Λειτουργική κατάρρευση στη Δημόσια Υγεία με την εξάχρονη, μνημονιακή, βαρβαρότητα συνεχίζεται και από την συγκυβέρνηση(ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ).

Τα «ισοδύναμα» και το παράλληλο πρόγραμμά τους είναι μια τεράστια απάτη: Η συγκυβέρνηση επιχειρεί να καλύψει υγειονομικά τους 2,5 εκατ. ανασφάλιστους συμπολίτες μας, χωρίς να αυξήσει τους προϋπολογισμούς των Νοσοκομείων και του ΠΕΔΥ, ούτε με ένα ευρώ! Τα Νοσοκομεία και οι Υγειονομικοί θα πρέπει να ανταποκριθούν στις νέες απαιτήσεις με αναιμικούς προϋπολογισμούς, τις γνωστές, χρόνιες και οξείες ελλείψεις σε φάρμακα, υλικά και εξοπλισμό και με ακόμα πιο υψηλό φόρτο εργασίας, λόγω των ελλείψεων και των κενών σε προσωπικό!

Η υλοποίηση των νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών που εφάρμοσαν χθες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και σήμερα η κυβέρνηση(ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ) στο χώρο της Υγείας, έχει ως αποτέλεσμα:

 • την υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας
 • την παράδοση υπηρεσιών των Νοσοκομείων σε ιδιωτικά συνεργεία
 • το κλείσιμο ή συγχωνεύσεις κλινικών και τμημάτων στα Νοσοκομεία
 • τον εργασιακό μεσαίωνα βιώνουν οι εργαζόμενοι με διαφορετικές συμβάσεις εργασίας στον ίδιο χώρο και στους ίδιους κλάδους (μόνιμοι, συμβασιούχοι, μπλοκάκια, επικουρικοί, ενοικιαζόμενοι, εργολάβοι)
 • να συρρικνώνουν και να οδηγούν στην εργασιακή εξόντωση το ανθρώπινο δυ­ναμικό.
 • να διαλύουν την δημόσια περίθαλψη
 • να εκτρέφουν τους επιχειρηματίες της ιδιωτικής υγείας(κλινικές και διαγνωστικά κέντρα).
 • το σύνολο των απωλειών στις αποδοχές του ανθρώπινου δυναμικού φτάνει το 40% μεσοσταθμικά.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση των Νοσοκομείων την βιώνουμε καθημερινά και στο Δρομοκαΐτειο με:

 • τις μεγάλες ελλείψεις σε αναλώσιμο υγειονομικό υλικό, σε αντιδραστήρια, σε καθαριστικά-απορρυπαντικά κ.λπ.
 • ατομικές συμβάσεις έργου, χωρίς εργασιακά δικαιώματα, στους εργαζόμενους της καθαριότητας.
 • τις διαχρονικές ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό, λόγω μη προσλήψεων και αθρόων συνταξιοδοτήσεων, κυρίως νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού. Αποτέλεσμα οι εφημερίες και οι βάρδιες να καθίστανται επικίνδυνες, μη ασφαλείς για τους ασθενείς και οι εργαζόμενοι να οδηγούνται σε κατάσταση επαγγελματικής εξουθένωσης.

ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΚΡΙΖΟ ΤΟΠΙΟ
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ.

ΑΥΤΗ Η ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ.

Μονόδρομος είναι η ανάγκη για την ανατροπή της πολιτικής των μνημονίων που οδηγεί την χώρα στην καταστροφή,   που διαλύει την Δημόσια Υγεία, τα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία και τις υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας.

Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την μαζική δυναμική συσπείρωση των εργαζομένων του Δρομοκαΐτείου, σε ένα ριζοσπαστικό, μετωπικό και ταξικό αγώνα.

Ένα μέτωπο αναπόσπαστο κομμάτι του συνδικαλιστικού – λαϊκού κινήματος της χώρας μας.

Ένα μέτωπο αντίστασης και ανατροπής.

Σας καλούμε όλες και όλους στη δημιουργία ενός μεγάλου λαϊκού-κοινωνικού μετώπου που θα έχει σαφή προσανατολισμό και να αγωνιστούμε για:

– Ανατροπή της πολιτικής των μνημονίων και της κυβέρνησης.

– Δημόσια και δωρεάν υγεία με ισότιμη και ελεύθερη πρόσβαση για όλους τους πολίτες.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

– Άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων που να καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες.

– Επαρκή χρηματοδότηση του Δρομοκαϊτείου για να λειτουργεί με ασφάλεια και να παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες ψυχικής υγείας.

– Ουσιαστική Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση με ολοκληρωμένο δίκτυο Ψυχικής Υγείας.

– Οι ιδιωτικές Μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης, άμεσα να ενταχθούν υπό Δημόσιο έλεγχο.

-Εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας(μια 8ωρη νυκτερινή βάρδια την βδομάδα, 12ωρη ελάχιστη ανάπαυση, όχι πρωί-νύχτα και απόγευμα-πρωί κ.α.

– Ένταξη στα ΒΑΕ σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του ΙΚΑ.

Για να σπάσουμε μαζί το κλίμα αυταρχισμού απαιτώντας:

– Σεβασμό στα εργασιακά δικαιώματα όλων των εργαζομένων.

-Αξιοκρατία και διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα διοικητικής ιεραρχίας με άμεση αποκατάσταση αδικιών και παραλείψεων.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα κάτω από δύσκολες συνθήκες συμμετείχαμε σε όλες τις απεργιακές κινητοποιήσεις, συλλαλητήρια, ακτιβισμούς, με δηλωμένες τις απεργίες στο Γρ. προσωπικού, που προκήρυσσε η ΠΟΕΔΗΝ και η ΑΔΕΔΥ. Επίσης, στις συνεδριάσεις του σωματείου συγκρουστήκαμε, διαφωνήσαμε, υπερασπιστήκαμε, όμως, τα δικαιώματα των εργαζομένων, περιφρουρώντας την μαζικότητα και την ενότητα του κινήματος στην βάση των κοινών προβλημάτων.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ(ΔΗΣΥ) και ιδιαίτερα ο πρόεδρος του σωματείου και της ΠΟΕΔΗΝ εξακολουθεί διαχρονικά να εφαρμόζει πρακτικές συνδιοίκησης με αποτέλεσμα τον περαιτέρω εκφυλισμό του συνδικαλιστικού κινήματος.

Όπως επίσης, η μακροχρόνια ροπή  της ΔΗΣΥ και της ΔΑΚΕ(σε πολλά Νοσοκομεία συμμετέχουν σε κοινό ψηφοδέλτιο) στην υπεράσπιση μνημονιακών πολιτικών(πολλά στελέχη ήταν υπερασπιστές του ΝΑΙ στο Δημοψήφισμα), η προσήλωσή τους στον κυβερνητικό συνδικαλισμό και οι αντιδημοκρατικές πρακτικές τις οποίες μετέρχεται(ιδιαίτερα στην ΠΟΕΔΗΝ), διαμορφώνουν  το πλαίσιο λειτουργίας τους, μακριά από τις ανάγκες των εργαζομένων και της συγκυρίας.

Η ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ αγωνίστηκε στην πράξη για να είναι κυρίαρχη στο σωματείο η κινηματική λογική και όχι της παραίτησης και του συμβιβασμού. Στους αγώνες που έχουμε μπροστά μας δεν χωράνε παλινωδίες, συμβιβασμοί ή αμφιβολίες. Χωράει μόνο νέα ορμή, νέοι εργαζόμενοι με κοινό ταξικό προσανατολισμό.

Μαζί μπορούμε να διαμορφώσουμε μια πλειοψηφία με στόχο:

 • Ένα σωματείο ταξικό, ενωτικό, δυνατό, που θα διεκδικεί την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών της κυβέρνησης(ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ). Με σεβασμό στις διαφορετικές απόψεις, με σεβασμό στις ιδιαιτερότητες και τις διεκδικήσεις των κλάδων.
 • Ένα σωματείο που στην βαρβαρότητα της επιβολής των μνημονίων θα προτάσσει την Αντίσταση, την Συλλογικότητα, την Αλληλεγγύη και την Ανιδιοτέλεια. Με εργαζόμενους ενωμένους και αποφασισμένους να νικήσουν .

Η ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ δεν τρέφει αυταπάτες.

Στις εκλογές της 30ήςΜαρτίου 2016, ζητάμε να στηρίξετε την παράταξή μας και να ψηφίσετε τους υποψηφίους της. Όμως δεν μας αρκεί η ψήφος σας, ζητάμε την ενεργό συμμετοχή σας. Η λογική της «ΑΝΑΘΕΣΗΣ» εξέθρεψε τον  εργατοπατερισμό με κύρια ευθύνη τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές-μνημονιακές  ηγεσίες της ΔΗΣΥ-ΔΑΚΕ(ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) και εσχάτως νεόκοπους κυβερνητικούς συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα την πλήρη απαξίωση του συνδικαλιστικού κινήματος.

Για τις εκλογές στο ΔΣ του Σωματείου, οι υποψήφιοι με την ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ είναι:
ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, Ψυχίατρος
ΔΑΝΙΑ ΠΗΓΗ, Ψυχολόγος
ΔΟΥΛΑΜΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, ΤΕ Νοσηλευτής

ΣΕΡΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΤΕ Επόπτης Δημ. Υγείας
ΤΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΔΑΦΝΗ, ΤΕ Κοιν. Λειτουργός

ΟΛΟΙ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ – ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

για ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ

ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ

dromokaitio