Η εκλογική διακήρυξη ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ Νοσοκομείου Άρτας

52

Στις 31 Μαρτίου 2016 διεξάγονται οι εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ στο σωματείο μας σε μια κρίσιμη ιστορική περίοδο για τους εργαζόμενους και τον λαό μας, για την δημόσια υγεία και για τους υγειονομικούς.

Με την υπογραφή του 3ου μνημονίου, η κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) συνθηκολόγησε, πέρασε στην απέναντι πλευρά και επέλεξε να υπερασπιστεί τα κοινά συμφέροντα δανειστών, τραπεζών και κεφαλαίου.

Η επίθεση στον κόσμο της δουλειάς είναι σφοδρή και πολυμέτωπη: μισθολόγιο, ασφαλιστικό, αξιολόγηση, εργασιακά, «εξορθολογισμός» κοινωνικών δικαιωμάτων, πλειστηριασμοί, ιδιωτικοποιήσεις, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας. Η κυβέρνηση καλλιεργώντας ένα τεχνητό κλίμα ευφορίας(ρύθμιση του δημόσιου χρέους, πρωτογενές πλεόνασμα),μας παρουσιάζει μια εικονική πραγματικότητα για το μέλλον αυτής της χώρας.

Τα «ισοδύναμα» και το παράλληλο πρόγραμμά τους είναι μια τεράστια απάτη: Η συγκυβέρνηση επιχειρεί να καλύψει υγειονομικά τους 2,5 εκατ. ανασφάλιστους συμπολίτες μας, χωρίς να αυξήσει τους προϋπολογισμούς των Νοσοκομείων και του ΠΕΔΥ, ούτε με ένα ευρώ!

Η υλοποίηση των νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών που εφάρμοσαν χθες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και σήμερα ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στο χώρο της Υγείας, έχει ως αποτέλεσμα:

  • Την υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας

  • Την παράδοση υπηρεσιών των Νοσοκομείων σε ιδιωτικά συνεργεία.

  • To κλείσιμο ή τις συγχωνεύσεις κλινικών και τμημάτων στα Νοσοκομεία.

  • Τον μεσαίωνα των εργασιακών σχέσεων με διαφορετικές συμβάσεις εργασίας στον ίδιο χώρο και στους ίδιους κλάδους (μόνιμοι, συμβασιούχοι, μπλοκάκια, επικουρικοί, ενοικιαζόμενοι, εργολάβοι).

  • Την διάλυση της δημόσιας περίθαλψης κι υγείας.

  • Την επέλαση του ιδιωτικού τομέα σε όλο το φάσμα της υγείας, με την πλήρη εμπορευματοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

  • Την οικονομική εξαθλίωση των εργαζόμενων στο ΕΣΥ.

Την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση των νοσοκομείων την βιώνουμε καθημερινά οι εργαζόμενοι υγειονομικοί, οι πολίτες κι ο λαός της χώρας.

ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΚΡΙΖΟ ΤΟΠΙΟ
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ.

ΑΥΤΗ Η ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ.

Μονόδρομος είναι η ανάγκη για την ανατροπή της πολιτικής των μνημονίων που οδηγεί την χώρα στην καταστροφή, που διαλύει την Δημόσια Υγεία. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την μαζική δυναμική συσπείρωση των εργαζομένων υγειονομικών, σε ένα ριζοσπαστικό, μετωπικό και ταξικό αγώνα, σε ένα μέτωπο αντίστασης κι ανατροπής, αναπόσπαστο κομμάτι του συνδικαλιστικού – λαϊκού κινήματος της χώρας μας, που θα έχει σαν στόχο:

  • Την ανατροπή της πολιτικής των μνημονίων και όλων όσων τα εφαρμόζουν.

  • Την δημόσια και δωρεάν υγεία με ισότιμη και ελεύθερη πρόσβαση για όλους τους πολίτες.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων που να καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες.

  • Επαρκή χρηματοδότηση του ΕΣΥ.

  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά και ίδιες εργασιακές σχέσεις για όλους τους εργαζόμενους.

  • Τερματισμό των ιδιωτικών συνεργείων στα νοσοκομεία.

  • Απόσυρση του σχεδίου της αντιασφαλιστικής απορρύθμισης.

  • Ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ αγωνίστηκε κι αγωνίζεται για ένα Σύλλογο Εργαζομένωνπραγματικά πρώτο και τελευταίο οχυρό των εργατικών και κοινωνικών αντιστάσεων και αγώνων,με κυρίαρχη την κινηματική λογική κόντρα στην ανάθεση και στον συμβιβασμό.

Στους δύσκολους καιρούς και τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας, με την χώρα στο καναβάτσο του 3ου ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ δεν χωράνε αποστρατεύσεις, παλινωδίες, παραιτήσεις και συμβιβασμοί.

Δεν χωρά ούτε ο κυβερνητικός, εργοδοτικός και μνημονιακός συνδικαλισμός, ούτε ο διχαστικός μικροπαραταξιασμός, με «σωτήρες» σε χωριστές πορείες και πλατείες.

Χωράνε μόνο ενεργοί εργαζόμενοι, ενημερωμένοι, με ταξικό προσανατολισμό, αποφασισμένοι ναέρθουν σε ρήξη με τα πολιτικά και προσωπικά συμφέροντα, εργαζόμενοι που θα σηκώνουν ψηλά τις σημαίες της ενότητας, της αλληλεγγύης και των αγώνων.

Μαζί μπορούμε να διαμορφώσουμε μια πλειοψηφία με στόχο:

  • Ένα σωματείο ανοιχτό, συλλογικό, αγωνιστικό, δημοκρατικό, διεκδικητικό, ενωτικό κι ανατρεπτικό, που θα διεκδικεί την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών.

  • Ένα σωματείο που στην βαρβαρότητα και στους μονοδρόμους των μνημονίων, θα προτάσσει και θα υπερασπίζεται τα συμφέροντα των εργαζομένων και τις υγειονομικές ανάγκες του λαού.

Στις εκλογές στις 31 Μάρτη το 2016,
ΔΕΝ απέχουμε, ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ

Ανατρέπουμε το σκηνικό απαξίωσης,
υπερασπίζουμε την συλλογικότητα και την οργανωμένη δράση.

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ – ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Αμπελογιάννη Βασιλική (Βάσω)
Βότης Ιωάννης
Γούλας Γεώργιος
Δημοπούλου Χρύσα
Ζανίκας Κώστας
Καραγεώργος Δημήτρης (Τάκης)
Κίτση Μαρία
Κουτρούμπα Ιουλία
Λαγός Νικόλαος
Λυκούδη Άννα
Λυκούρη Αύρα
Μπούτικου Γενοβέφα
Πάνου Κωνσταντίνος
Σχαλέκης Αθανάσιος
Τσατσαρώνη Μαρία
Τσάπαλης Λάμπρος
Χαρμπή Φωτεινή
Θεοχάρη Ευγενία (Τζένη)