Ξανθός: 17 χιλιάδες νέες μόνιμες προσλήψεις στα Νοσοκομεία άμεσα (καλό μήνα)

Με μια κίνηση ματ ο Υπουργός Υγείας, σπάζοντας τους μνημονιακούς περιορισμούς, εξήγγειλε σε επιστημονικό συνέδριο την προκήρυξη 17 χιλιάδων νέων προσλήψεων για τα Νοσοκομεία μέσα στο 2016.

Ο Υπουργός Υγείας μάλιστα ανέφερε ότι τη Δευτέρα θα συνεδριάσει η Κυβερνητική Επιτροπή και θα αποφασίσει την άμεση προκήρυξη των θέσεων. Τόνισε μάλιστα ότι το Υπουργείο βρίσκεται σε επικοινωνία με τον ΑΣΕΠ προκειμένου η διαδικασία να ολοκληρωθεί το πολύ σε 5 μήνες ώστε τον Οκτώβρη το προσωπικό αυτό να πιάσει δουλειά.

Ο Υπουργός Υγείας αναγνώρισε ότι η τακτική που ακολουθήθηκε μέχρι σήμερα, με την απουσία προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, ήταν λάθος και έχει οδηγήσει τα Νοσοκομεία σε λειτουργική κατάρρευση.

Στην ομιλία του ανέφερε επίσης ότι παρά το γεγονός ότι οι εκπρόσωποι της τρόικας δεν εγκρίνουν τη συγκεκριμένη κίνηση της κυβέρνηση, η ίδια είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην πρόσληψη του συγκεκριμένου προσωπικού. Αυτό πιθανόν να δρομολογεί γενικότερες εξελίξεις απεγκλωβισμού της χώρας από τις μνημονιακές δεσμεύσεις.

Η απόφαση αυτή, αν δεν ήταν πρωτοπριλιάτικό αστείο, θα έδινε μια μεγάλη ανάσα στη λειτουργία των Νοσοκομείων και θα άνοιγε δρόμους για την ανακούφιση του προσωπικού που εργάζεται κάτω από απαράδεκτες συνθήκες, λόγω της εντατικοποίησης της εργασίας.