Το κουαρτέτο είναι ανεπιθυμητο! Κινητοποίηση στο Χίλτον τη Δευτέρα στις 5 μ.μ.

22

Από την ερχόμενη Δευτέρα, ξεκινούνοι εργατικές και λαϊκές κινητοποιήσεις, ενάντια στο νέο αντικοινωνικό μνημονιακό πακέτο μέτρων, κυβέρνησης και δανειστών.

 

Τη Δευτέρα 4/4/2016, η πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων σωματείων, επιτροπών αγώνα, συλλογικοτήτων από εργατικούς χώρους και γειτονιές, συνδικαλιστών και αγωνιστών, καλεί, στις 5 το απόγευμα, σε μαζική συγκέντρωση στο HILTON, όπου κυβέρνηση και δανειστές θα διαπραγματεύονται τη νέα λεηλασία των λαϊκών εισοδημάτων.

Την Πέμπτη 7/4/2016, πραγματοποιείται από την ΑΔΕΔΥ 24ΩΡΗ Γενική Απεργία και συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 π.μ.

Ακολουθεί η 48ωρη απεργία που έχουν αποφασίσει τα συνδικάτα ότι θα πραγματοποιηθεί αμέσως μόλις κατατεθεί στη Βουλή το νέο μνημονιακό πακέτο μέτρων.

Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι ο καλύτερος δυνατόςσυντονισμόςκαι ηκλιμάκωσηαυτών των αγώνων. Εφόσον οι εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι/ες, μικρομεσαίοι επαγγελματίες, επιστήμονες, αγρότες, συγκροτήσουν ένα παλλαϊκό μέτωπο αντίστασης, ως συνέχεια και αναβάθμιση αυτού που εμφανίστηκε στις πλατείες όλης της χώρας στην προηγούμενη Γενική Απεργία στις 4 Φλεβάρη, τότε μπορούν να σαρώσουνταμνημόνια και όλους όσους τα ψηφίζουν και τα στηρίζουν.

Παραθέτουμε τις ανακοινώσεις τωνπρωτοβάθμιων σωματείων, τηςΑΔΕΔΥκαι τουΜΕΤΑ:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Από την συνάντηση της γραμματείας της πρωτοβουλίας πρωτοβάθμιων σωματείων, επιτροπών αγώνα, συλλογικοτήτων από εργασιακούς χώρους, γειτονιές, συνδικαλιστών και αγωνιστών.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 29 Μάρτη στα γραφεία της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας σύσκεψη της γραμματείας της πρωτοβουλίας πρωτοβάθμιων σωματείων για τον συντονισμό και εκπροσώπων συλλογικοτήτων και επιτροπών που συμμετείχαν στη συνέλευση αγώνα μετά την απεργία της 4ης Φλεβάρη.

Κοινή εκτίμηση όλων είναι πως η μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Απρίλη θα επιχειρήσει να καταθέσει πρόταση-πακέτο μαζί με το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο ταφόπλακά στην κοινωνική ασφάλιση και νέα φόρο – ληστρικά μέτρα, όπως έχουν ήδη συμφωνήσει για την εφαρμογή του 3ουμνημονίου. Ταυτόχρονα, μεθοδεύουν την παράδοση όλων των δανείων σε funds και σε μηχανισμό για την εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων και το ξεπούλημα της δημοσίας περιουσίας και οργανισμών το επόμενο διάστημα.

Βρισκόμαστε πραγματικά μπροστά σε μια νέα αντεργατική αντιλαϊκή καταιγίδα τις επόμενες μέρες που θα σαρώσει τα πάντα. Παθητική αναμονή και στάση θα είναι τραγική για το παρόν και το μέλλον μας.

Η αποκλιμάκωση των αγώνων που επιδίωξαν και πέτυχαν εν μέρει και η στασιμότητα μετά την απεργία στις 4 Φλεβάρη, δεν πρέπει να επιτρέψουμε να μας οδηγήσει σαν τα πρόβατα σε σφαγή. Να δώσουμε τη μάχη τώρα!

Απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα σε όλες τις ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις, σε κάθε σωματείο σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα σε κάθε αγωνιστική συλλογικότητα, εργαζομένων, ανέργων και της νεολαίας σε μια πραγματικά ανυποχώρητη και συντονισμένη μάχη με όλα τα μέσα για τι επόμενες κρίσιμες μέρες.

$1·         Καλούμε τη Δευτέρα 4 Απρίλη στις 5 το απόγευμα σε μαζική συγκέντρωση στο Hilton.Εκεί, που καταλύουν οι θεσμοί και διαπραγματεύεται η κυβέρνηση την σφαγή μας, να βροντοφωνάξουμε: Είστε ανεπιθύμητοι! Δεν θα υπογράψετε την συμφωνία καταδίκη μας!

$1·         Επιδιώκουμε η απεργία στις 7 Απρίλη να γίνει αφετηρίαμιας παρατεταμένης συγκρουσιακής μάχης με πανεργατικά και παλλαϊκά χαρακτηριστικά έξω από τα σχέδια τους.

$1·         Στις 8 Απρίλη,αμέσως μετά την απεργία, οργανώνουμε καιπροετοιμάζουμε νέα συνέλευση αγώναγια να αποφασίσει το περιεχόμενο και τις μορφές των δράσεων για την συνέχεια.

Αποφασιστική κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τώρα!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ

24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΔΕΔΥ – ΠΕΜΠΤΗ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Στη μεγαλειώδη απεργιακή κινητοποίηση της 4ης Φεβρουαρίου οι εργαζόμενοι του Δημοσίου μαζί με τους εργαζόμενους του Ιδιωτικού Τομέα, τους αυτοαπασχολούμενους, τους  αγρότες, τους  επιστήμονες,  τους μικρομεσαίους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, εκφράσαμε την αντίθεσή μας στις προτάσεις της Κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, δείξαμε ότι με την ενότητα και τον παλλαϊκό ξεσηκωμό μπορούμε να νικήσουμε,  μπορούμε να αναγκάσουμε την Κυβέρνηση να αποσύρει το αντιασφαλιστικό της έκτρωμα.

Τα μέτρα-σφαγείο  που προτείνουνδεν συνιστούν  «μεταρρύθμιση που θα σώσει την Κοινωνική Ασφάλιση» αλλά τμήμα των δεσμεύσεων του τρίτου μνημονίου που ψήφισε και εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την περικοπή  των συνταξιοδοτικών δαπανών κατά 1,8 δις ευρώ για το 2016 και τα επόμενα χρόνια, προκειμένου να τα δώσει στους δανειστές για την αποπληρωμή του επαχθούς, παράνομου και άδικου δημοσίου χρέους της χώρας.

Η βίαιη μνημονιακή, νεοφιλελεύθερη «μεταρρύθμιση» της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει  την πολιτική λιτότητας των Κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ., έρχεται να προστεθεί στους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους (Σιούφα, Ρέππα, Πετραλιά, Λοβέρδου-Κουτρουμάνη κ.λπ.), στην αύξηση των ορίων ηλικίας στα 67 χρόνια (ή στα 62 με 40 χρόνια εργασίας), στην αύξηση των εισφορών για την περίθαλψη στους ήδη συνταξιούχους καθώς και νέες μειώσεις σε παροχές και συντάξεις για  όλες τις κατηγορίες ασφαλισμένων και συνταξιούχων, σημερινών και μελλοντικών. Ήδη αποφάσισαν τη νέα περικοπή (κατά 32,5%) του μερίσματος του ΜΤΠΥ

Παράλληλα, με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο η Κυβέρνηση προωθεί  νέες σημαντικές  αυξήσεις σε άμεσους και έμμεσους φόρους  για να εξασφαλίσει την είσπραξη πρόσθετων φορολογικών εσόδων ύψους 2 δισ. ευρώ το 2016 και το 2017. Τα νέα μέτρα στο ασφαλιστικό μαζί με την υπερφορολόγηση των εργαζομένων, των ελεύθερων επαγγελματιών και των επιστημόνων, των αυταπασχολουμένων,  των αγροτών κλπ,  φτωχοποιούν  και εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα και στέλνουν τη νεολαία στην ξενιτιά.

Στις «διαπραγματεύσεις» το κουαρτέτο των δανειστών θέτει το δίλημμα «είτε απελευθερώνεται η πώληση όλων των κόκκινων δανείων στα funds είτε θα βρεθείτε προ του κινδύνου κουρέματος των καταθέσεων» και η Κυβέρνηση υποχωρεί ατάκτως.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ.καλεί τους εργαζόμενους σε όλο το Δημόσιο να συμμετέχουν και πάλι μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση κλιμακώνοντας τον αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Συνεχίζουμε ανυποχώρητα στο δρόμο του παλλαϊκού ξεσηκωμού της 4ης Φλεβάρη!

Μπορούμε να τους σταματήσουμε με άμεση κλιμάκωση και πολύμορφες κινητοποιήσεις!

Όλοι και Όλες στην Απεργία, την Πέμπτη 7 Απρίλη 2016

και στην απεργιακή συγκέντρωση

Πλ. Κλαυθμώνος 11:00π.μ.

Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΝΤ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΡΗΞΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ 

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΣΤΙΣ 7/4/2016

Όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με το «κουαρτέτο» των δανειστών στο νέο σφαγιασμό των συντάξεων και στο τελειωτικό χτύπημα του εναπομείναντος δημόσιου και αναδιανεμητικού χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης και γι’ αυτό ετοιμάζεται, απ’ ό,τι φαίνεται να καταθέσει και να ψηφίσει το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο μέσα στις γιορτές του Πάσχα, υπολογίζοντας σε μικρότερες κοινωνικές αντιδράσεις.

Η κυβέρνηση, μετά τις έντεκα μνημονιακές μειώσεις των συντάξεων, αφαιρεί επιπλέον, από την τσέπη των συνταξιούχων, 1,8 δισ. ευρώκάθε χρόνο, και προχωρά σε νέες μειώσεις, για να αποπληρώνει ένα άδικο και επονείδιστο δημόσιο χρέος, το οποίο αντί να μειώνεται συνεχώς αυξάνεται.

Η κυβέρνηση «ξύνει» τον πάτο του βαρελιού και με νέα φοροεισπρακτικά μέτρα, σε βάρος των εργαζομένων, των ελεύθερων επαγγελματιών, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των αγροτών, οδηγεί αυτά τα κοινωνικά στρώματα, σε νέα φτωχοποίηση, περιθωριοποίηση και στην ολοκληρωτική καταστροφή τους.

Η κυβέρνηση επιταχύνει διαδικασίες εκποίησης της δημόσιας περιουσίας, μέσω του αμαρτωλού ΤΑΙΠΕΔ και σε ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών, αποστερώντας τη χώρα μας από χρήσιμα παραγωγικά εργαλεία για την ανασυγκρότησή της, για να αντιμετωπιστούν τα κρίσιμα ζητήματα της ανεργίας και της οικονομικής της ανάπτυξης σε όφελος του λαού και του τόπου, ενώ ετοιμάζεται και η «έφοδος» των γυπών και των γερακιών για την υφαρπαγή της λαϊκής περιουσίας, από τα μη εξυπηρετούμενα στεγαστικά των πολιτών και τα επιχειρηματικά δάνεια των μικρομεσαίων επιχειρηματιών.

Η κυβέρνηση τέλος, αντί να επαναφέρει τον κατώτατο μισθό στα 751€, τις ΣΣΕ και το θεσμό των συλλογικών διαπραγματεύσεων, διευρύνει τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, διατηρεί τις μισθολογικές ανισότητες των εργαζομένων κάτω των 25 ετών και ετοιμάζεται να προχωρήσει σε υλοποίηση των μνημονιακών της δεσμεύσεων για τη διευκόλυνση και την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, τον περιορισμό του δικαιώματος της απεργίας και την εκχώρηση του δικαιώματος της ανταπεργίας από τους εργοδότες.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες η απεργίαπου έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥστις 7 Απρίληστο δημόσιο τομέα, αποκτά ιδιαίτερη σημασία και πρέπει να αποτελέσει ένα ακόμα βήμα, που σε συνδυασμό με τις κινητοποιήσεις διαρκείας των διάφορων επιστημονικών κλάδων και τις στοχευμένες παρεμβάσεις των αγροτών και κτηνοτρόφων, να κορυφωθούν με την πανεργατική 48ωρη απεργία, που έχει αποφασιστεί να γίνει με την κατάθεση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου στη βουλή, και η οποία πρέπει να πάρειπαλλαϊκά χαρακτηριστικά, ανάλογα με αυτά της απεργίας της 4ηςτου Φλεβάρη του 2016.

Οι δυνάμεις του ΜΕΤΑσε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα είχαν επισημάνει έγκαιρα ότι θα έπρεπε να υπήρχε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων πολύμορφες δράσεις σε τοπικό και κλαδικό επίπεδο, αλλά και με ενδιάμεση πανελλαδική απεργία για να μην καλλιεργείται ένα κλίμα αναμονής για το πότε θα κατατεθεί το νομοσχέδιο στη βουλή, που δίνει την πρωτοβουλία των κινήσεων στην κυβέρνηση, ενώ θεωρείται και η ψήφιση του ως δεδομένη.

Δυστυχώςη συμβιβαστική τακτική του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕκαι του Παναγόπουλου, σε συνεργασία με το ΠΑΜΕ επέλεξαν την, εν αναμονή 48ωρη απεργία με την κατάθεση του νομοσχεδίου, υπονομεύοντας τη συνέχιση και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και το συντονισμό τους με τα άλλα κοινωνικά στρώματα που πλήττονται από τα νέα ασφαλιστικά-φορολογικά μέτρα.

Το ΜΕΤΑ καλεί όλα τα συνδικάτα του δημοσίου να δώσουν τη μάχη της επιτυχίας της απεργίας της ΑΔΕΔΥκαι τα συνδικάτα του ιδιωτικού τομέα, τους φορείς και τις οργανώσεις των ελεύθερων επαγγελματιών, των επιστημόνων και των αγροτών να στηρίξουν ποικιλοτρόπως τις απεργιακές συγκεντρώσεις, γιατί η επιτυχία της αφορά και τους ίδιους και όλους τους κλάδους που αγωνίζονται, πολύ περισσότερο που θα επηρεάσει και την πορεία για την επιτυχία της 48ωρης απεργίας, που αποτελεί την κοινή απόφαση όλων.