Βουνό τα χρέη των Νοσοκομείων, μόνο στη Χίο 1 εκατ. ευρώ χρέος στη ΔΕΗ

Φαίνεται ότι οι διαβεβαιώσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπ. Υγείας για αυξημένη χρηματοδότηση των Νοσοκομείων διαψεύδονται καθημερινά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση του Νοσοκομείου της Χίου που αδυνατεί να πληρώσει τα συσσωρευμένα χρέη των οφειλών του προς της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα iatropedia.grτο Νοσοκομείο χρωστά από το 2011 στη ΔΕΗ 1 εκατ. ευρώ, ποσό που αδυνατεί να αποπληρώσει με κίνδυνο η ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα στο Νοσοκομείο.

Μάλιστα ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι μεγάλη οφειλή υπάρχει από το Νοσοκομείο προς τη τοπική ΔΕΥΑ σε λογαρισμούς νερου και αναζητούνται τρόποι για την αποπληρωμή τους.

Το ερώτημα είναι αν η περίπτωση του Νοσοκομείου της Χίου είναι μοναδική ή αντίστοιχες οφειλές προς Δημόσιους οργανισμούς, ή και προμηθευτές υπάρχουν και από άλλα Νοσοκομεία. Τα στοιχεία του Υπ. Οικονομικών που μιλούν για συσσωρευμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές που φτάνουν στο 1,2 δις ευρώ επιβεβαιώνουν αυτή την εκτίμηση.

Όμως οι μνημονιακοί περιορισμοί έχουν στραγγίξει οικονομικά τα ταμεία των Νοσοκομείων και η Κυβέρνηση απλώς χρησιμοποιεί επικοινωνιακά τεχνάσματα για να ωραιοποιήσει την κατάσταση.

 Δείτε το σχετικό δημοσίευμα από την ιστοσελίδα iatropedia.gr