Συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕΔΗΝ με το Γ.Γ. του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα

FB IMG 1460195369288

Στο πλαίσιο της απόφασης της ΠΟΕΔΗΝ για συναντήσεις με τα πολιτικά κόμματα (πλήν Χρυσής Αυγής) πραγματοποιήθηκε η χθεσινή(8/4/2016) συνάντηση ανάμεσα στην Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ και στο ΚΚΕ. Στη συνάντηση μετείχε και ο κπρόσωπος του ΜΕΤΑ υγειονομικών στην ΕΕ Ανδρέας Μακρής.

Το ΚΚΕ επροσωπήθηκε από τον γ.γ. του κόμματος Δημήτρη Κουτσούμπα.


Η ΠΟΕΔΗΝ έθεσε το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η δημόσια υγεία με αιχμή την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση. Ετέθησαν επίσης τα ζητήματα της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών και των δομών υγείας, της εμπορευματοποίησης, των ελαστικών σχέσεων εργασίας στα Νοσοκομεία κ.τ.λ.

Το ασφαλιστικό-λαιμητόμος, το μισθολόγιο-φτωχολόγιο, η ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ, η μείωση της αποζημίωσης για νυχτέρια-αργίες, η μετατροπή των εργαζομένων στα ιδιωτικά συνεργεία σε «επιχειρηματίες» με μπλοκάκι κ.α. αναδείχτηκαν κατά τη συνάντηση και ζητήθηκε από την Ομοσπονδία η θέση του ΚΚΕ.

Από τη μεριά της, η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ εξέφρασε τη στήριξή της στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, τονίζοντας ταυτόχρονα και τη θέση του ΚΚΕ όσον αφορά τα κεντρικά πολιτικά ζητήματα.

Τη Δευτέρα 11/4/2016, η ΠΟΕΔΗΝ θα συναντηθεί με το ΠΑΣΟΚ το οποίο θα εκπροσωπηθεί από την κα Γεννηματά.