Ο νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός δίνει τα ρέστα του…

Η αδυναμία του νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού να υπερασπιστεί την κυβερνητική πολιτική στην υγεία, τον οδηγεί σε ενέργειες, όπως η διασπορά «ειδήσεων», που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Ειδικότερα,  ο νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός επιχειρεί να κάνει το «μαύρο – άσπρο» στο πρόβλημα που έχει προκύψει με την »ανακύκλωση» του προσωπικού από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, στις ελάχιστες μόνιμες προσλήψεις που έχουν δρομολογηθεί.

Με δημοσιεύματα που αναρτούν  στο διαδίκτυο, τα κυβερνητικά φερέφωνα μιλούν για κάλυψη των θέσεων που χάνονται από την «ανακύκλωση», μέσω κυλιόμενων πινάκων από τις υπάρχουσες προκηρύξεις. Βεβαίως κάτι τέτοιο δεν έχει νομοθετηθεί, αλλά αυτό λίγο ενδιαφέρει τον νέο κυβερνητικό συνδικαλισμό μπροστά στην αγωνία του να στηρίξει με κάθε τρόπο τις μνημονιακές πολιτικές της Κυβέρνησης.

Προφανώς το εσωκομματικό «μασάζ» που επιχειρείται, με πληροφορίες για τροπολογίες που «θα» έρθουν για ψήφιση, στοχεύει στο να κατασταλούν ακόμα και εσωτερικές αντιδράσεις στην πολιτική της Κυβέρνησης.

Οι ψεύτικες υποσχέσεις όμως χρησιμοποιούνται από κάποιους και ως στοιχείο άσκησης μικροπολιτικής ανάμεσα στους εργαζόμενους. Τους προειδοποιούμε λοιπόν ότι πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί και να φυλάγονται από τις κακοτοπιές.

Τα τεράστια κενά σε προσωπικό στα Νοσοκομεία δεν καλύπτονται ούτε με συνεχή δελτία από το Υπ. Υγείας για προσλήψεις που δεν γίνονται, ούτε βεβαίως με διαδώσεις που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.

Αντίθετα με όλα αυτά οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία γνωρίζουν πολύ καλά ότι τα μεγάλα κενά σε προσωπικό συνεχώς διευρύνονται αφού οι μόνες μόνιμες προσλήψεις στις οποίες έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία είναι περίπου 100.

Ας μην εκτίθενται ανεπανόρθωτα λοιπόν τα νέα «παπαγαλάκια» του νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού.