Κάλεσμα του ΜΕΤΑ Υγειονομικών για το απεργιακό τριήμερο

κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ακολουθώντας την πεπατημένη των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ προωθεί σε ψήφιση άρον άρον μέσα στο Σαββατοκύριακο του Θωμά την ψήφιση στη Βουλή του αντιασφαλιστικού και φοροληστρικού νομοσχεδίου, που αποτελεί «ταφόπλακα» στην κοινωνική ασφάλιση και οδηγεί στην καταστροφή ολόκληρων κοινωνικών ομάδων, ιδιαίτερα των ελεύθερων επαγγελματιών, των αυτοαπασχολουμένων και των αγροτών.

 

Η 48ωρη γενική απεργία που έχει προκηρυχθεί από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Μάη, καθώς και η 24ωρη απεργία στις 8 Μάη, για το γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, πρέπει να αποτελέσουν την αφορμή για να εκδηλωθεί μαζικά και αγωνιστικά η ολοκληρωτική αντίδραση των εργαζομένων απέναντι στην κυβερνητική μνημονιακή πολιτική που συνεχίζει την καταστροφή που ξεκίνησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Να καταδικάσει τη στάση της παραδομένης ηγεσίας της ΓΣΕΕ που χέρι – χέρι με την Κυβέρνηση έκανε και κάνει ότι μπορεί για να υπονομέυσει τις κινητοποιήσεις ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο και τους αγώνες ενάντια στις μνημοναικές πολιτικές.

Το ΜΕΤΑ Υγειονομικών καλεί όλους τους εργαζόμενους στην υγεια σε παγκινητοποίηση για να μην περάσουν τα βάρβαρα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα και να απαιτήσουν την κατάργηση των μνημονίων, τη διαγραφή του χρέους και την εφαρμογή μιας πολιτικής που θα εξυπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα και όχι τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τέλος, καλεί τη συμμετοχή όλων των εργαζομένων στις απεργιακές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις που διοργανώνονται από τα συνδικάτα την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή.


* Το μπλοκ του ΜΕΤΑ Υγειονομικών για την απεργιακή συγκέντρωση της Παρασκευής θα είναι στις 12 το μεσημέρι μπροστά στουπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29) και την Κυριακή, στο Σύνταγμα, στις 6μμ., στη συμβολή των οδών Όθωνος & Αμαλίας.