Το Υπ. Οικονομικών αφήνει έκθετο τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΕΔΗΝ

Είχαμε ασκήσει ως ΜΕΤΑ Υγειονομικών κριτική στην απόφαση της Κυβέρνησης να δώσει τη δυνατότητα υπογραφής συμβάσεων έργου ανάμεσα  στους εργαζόμενους των συνεργείων και των διοικήσεων των Νοσοκομείων. H κριτική μας πέρα από σημεία που αναφέρονταν στο γεγονός ότι συντηρούσε τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και την μετατροπή των ίδιων των εργαζόμενων σε »επιχειρηματίες» είχε επισημάνει και πλευρές αρνητικές που περιέχουν αυτός ο τύπος συμβάσεων.

Ανάμεσα στα αυτά είχαμε τονίσει ότι στην περίπτωση που οι εργαζόμενοι σε ετήσια βάση ξεπερνούσαν το ποσό των 10.000 ευρώ από αποδοχές ήταν αναγκασμένοι να ανοίξουν βιβλία εσόδων εξόδων στην εφορία, ως ελεύθεροι επαγγελματίες. Για την επισήμανση αυτή δεχτήκαμε κριτική τόσο στο διαδίκτυο όσο και σε πρωτοβάθμια σωματεία από δυνάμεις που συσπειρώνονται γύρω από το ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΕΔΗΝ.

Η ανακοίνωση όμως του Υπ. Οικονομικών ότι καταργεί με απόφαση που εξέδωσε σήμερα αυτή την υποχρέωση των εργαζομένων (δηλαδή το άνοιγμα βιβλίων στην εφορία) αφήνει έκθετους αυτούς που τόση ευκολία μας κατηγόρησαν δημόσια.

Ας είναι λοιπόν πιο προσεκτικοί στην προσπάθεια τους να ασκήσουν το ρόλο που επέλεξαν, δηλαδή αυτόν του κυβερνητικού συνδικαλιστή.

Ακολουθεί η σημερινή ανακοίνωση του Υπ. Οικονομικών για το θέμα.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

Αθήνα, 09 Μαΐου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την απαλλαγή, από το φορολογικό έτος 2016 και μετά, από την υποχρέωση τήρησης βιβλίων και έκδοσης στοιχείων για τα φυσικά πρόσωπα, τα οποία – βάσει σύμβασης μίσθωσης έργου – παρέχουν υπηρεσίες προς το Δημόσιο ή τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, εφόσον η αμοιβή, που λαμβάνουν, δεν υπάγεται σε Φ.Π.Α. και τα ίδια δεν ασκούν άλλη επιχειρηματική δραστηριότητα, προβλέπει απόφαση, που υπέγραψε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα φυσικά πρόσωπα, στη συντριπτική τους πλειονότητα άνεργοι, που συμβάλλονται με το Δημόσιο ή τους Ο.Τ.Α., κυρίως για παροχή υπηρεσιών καθαριότητας, με συμβάσεις μίσθωσης έργου, και φορολογούνται ως μισθωτοί, να μην υποχρεούνται πλέον σε τήρηση βιβλίων και έκδοση στοιχείων, ακόμα και αν οι αμοιβές, που λαμβάνουν, ξεπερνούν το ποσό των 10.000 ευρώ ετησίως, υπό τις ανωτέρω πάντα προϋποθέσεις.