Νέες διοικήσεις Νοσοκομείων: Το παλιό είναι εδώ!

PALIO

«Ξεμπερδεύουμε με το Παλιό – Κερδίζουμε το αύριο» ήταν το κεντρικό προεκλογικό σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015, όταν πλέον είχε εγκαταλείψει την αντιμνημονιακή γραμμή και επέλεξε να δελεάσει τους πολίτες με το πρόταγμα του γκρεμίσματος του κρατικού κατεστημένου που είχαν δημιουργήσει οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Όμως, όπως και σε τόσα άλλα, και σε αυτό το θέμα η μετεκλογική δράση του ΣΥΡΙΖΑ απέχει κατά πολύ από τις προεκλογικές του υποσχέσεις. Στην περίπτωση των διορισμών νέων διοικήσεων στα Νοσοκομεία μάλιστα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ δίνει πραγματικό ρεσιτάλ διαιώνισης τους κρατικού μνημονιακού κατεστημένου που είχαν στήσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις, επιλέγοντας στη μεγάλη πλειονότητα πρόσωπα που είχαν υπηρετήσει με συνέπεια τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα 11 ονόματα που ανακοινώθηκαν πρόσφατα ως διοικητές σε μεγάλα Νοσοκομεία, οι 6 αποτελούν παλαιότερες επιλογές των κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ για διάφορες κρατικές θέσεις. Δείτε αναλυτικά:
1. Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας Παναγιώτης Νάνος: Έχει διατελέσει αναπληρωτής Διοικητής της 3ης ΥΠΕ και διοικητής στο Γενικό Νοσοκομείο Κύμης,
2. Ασκληπιείο Βούλας: Θεόδωρος Ρούπας: Έχει διατελέσει αναπληρωτής διοικητής του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας
3. Γενικό Κρατικό Αθηνών «Γ. Γεννηματάς» Βασίλειος Κεκερής: Έχει διατελέσει πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΚΑΒ
4. Ευαγγελισμός Παναγιώτα Γκουλάκη- Μητσάκη: έχει διατελέσει αναπληρώτρια διοικήτρια στην Πολυκλινική Αθηνών
5. Ιπποκράτειο Αθηνών Αναστασία Μπαλασοπούλου: Έχει διατελέσει Διοικήτρια του Νοσοκομείου «Αλεξάνδρα».
6. ΚΑΤ Νικόλαος Κοντοδημόπουλος: έχει εργαστεί στην Επιτροπή Προμηθειών Υγείας (ΕΠΥ), στην 1η ΥΠΕ ως σύμβουλος διοίκησης και οργάνωσης υπηρεσιών υγείας και στο γραφείο διοικητή του Νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ»

Είναι πραγματικά προκλητικό να διαπιστώνουμε ότι η πλειονότητα των νέων διοικητών των Νοσοκομείων αποτελούν παλιότερες επιλογές των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ ΝΔ, και την ίδια στιγμή να ακούμε τον αναπληρωτή υπουργό υγείας στη Βουλή να βγάζει «δεκάρικους» για το γκρέμισμα του παλιού κατεστημένου στα Νοσοκομεία.

Είναι φανερό ότι η μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ ψάχνει να βρει διοικητές που θα συνεχίσουν να εφαρμόζουν την ίδια μνημονιακή πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων στο χώρο των Νοσοκομείων και βεβαίως βρίσκει έτοιμο υλικό τους ήδη τοποθετημένους τα προηγούμενα χρόνια, πρόσωπα που εφάρμοσαν την πολιτική λιτότητας και περικοπών στη δημόσια υγεία και το ίδιο καλούνται να συνεχίσουν να κάνουν.