Ο Βελουχιώτης και οι εκπρόσωποι της «νέας Βάρκιζας»

26

Πριν 2-3 μέρες Υπουργός της Κυβέρνησης με αφορμή τα γενέθλιά του δημοσίευσε φωτογραφία στην οποία εμφανίζει το γραφείο του στο οποίο φιγουράρει η φωτογραφία του Άρη Βελουχιώτη. Από πολλούς θεωρήθηκε μια πρόκληση και στο διαδίκτυο υπήρξαν ποικίλα σχόλια αρνητικά αλλά και θετικά.

Πρέπει να υπενθυμίσουμε απλώς τόσο στον ίδιο όσο και σε όσους επιχαίρουν γι’ αυτό κάτι που δεν αμφισβητείται ιστορικά.

Ο Άρης Βελουχιώτης αρνήθηκε να συμβιβαστεί με τις απαιτήσεις της τότε άρχουσας τάξης και των ξένων επικυρίαρχων, δεν «υπέγραψε» την συμφωνία της Βάρκιζας και δεν παρέδωσε τα όπλα. Προτίμησε να «σηκώσει παντιέρα», σώζοντας την αξιοπρέπεια της Αριστεράς και ας οδηγήθηκε εξαιτίας αυτής της στάσης στο θάνατο. Γι’ αυτό και ο λαός μας τον τιμά όλα αυτά τα χρόνια.

Την στάση του δεν ακολούθησαν βεβαίως ούτε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε τα κυβερνητικά στελέχη που θέλουν να οικειοποιηθούν τον αρχικαπετάνιο του ΕΛΑΣ.

Όσοι λοιπόν σήμερα έχουν συμβιβαστεί με τις απαιτήσεις της ΕΕ του ΔΝΤ και έχουν υπογράψει τη «νέα Βάρκιζα», που φέρει το όνομα του 3ου Μνημονίου, ενώ είναι έτοιμοι να συνυπογράψουν και ένα 4ο , δεν δικαιούνται να εμφανίζονται ως οι «νέοι Βελουχιώτηδες».

Παραφράζοντας τη ρήση του λαού μας θα λέγαμε «εκεί που κρεμούσαν οι καπεταναίοι τ άρματα, κρεμούν οι νεομνημονιακοί τα νταούλια»

X.K.