Παρέμβαση της ΠΟΕΔΗΝ για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας

poedhn 1Σε παρέμβαση για το θέμα των αγώνων για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας προχώρησε ήμερα η Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ με έγγραφο της που απευθύνεται στο Σωματείο Εραζομένων του νοσοκομείου Ιεράπετρας και κοινοποιείται στο Υπουργείο Υγείας και τη διοίκηση της 7ης υγειονομικής περιφέρειας . Το έγγραφο της ΠΟΕΔΗΝ που το υπογράφουν ο πρόεδρος Μ. Γιαννακός και ο Γραμματέας Χρ. Παπαναστάσης, αναφέρει τα παρακάτω:

Η ΠΟΕΔΗΝ εκφράζει τη συμπαράσταση της στον αγώνα των εργαζομένων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας και των πολιτών της περιοχής για τη διάσωση και πλήρη λειτουργία του Νοσοκομείου.
Δυστυχώς και το Νοσοκομείο Ιεράπετρας πλήττεται βάναυσα από τη συνεχιζόμενη μνημονιακή πολιτική των τελευταίων 6 ετών με περικοπές προϋπολογισμών, συνενώσεις Νοσοκομείων, αναστολή προσλήψεων.
Οι δικαιολογίες που προβάλει η σημερινή κυβέρνηση για την προκήρυξη μόνο μίας θέσεις ιατρού για το συγκεκριμένο νοσοκομείο σε καμιά περίπτωση δεν ευσταθούν αφού υπάρχουν κενές οργανικές θέσεις, ενώ για την παθολογική κλινική είναι σε εκκρεμότητα στην ΥΠΕ Κρήτης σχετική πρόταση του επιστημονικού συμβουλίου του Νοσοκομείου για εσωτερική αναμόρφωση του οργανισμού, πρόταση που έχει μείνει στάσιμη εδώ και ένα χρόνο.
Η ΠΟΕΔΗΝ κάνει αγώνες να υπάρξει ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών στην υγεία , να γίνουν προσλήψεις και προϋπολογισμοί σύμφωνα με τις ανάγκες των Νοσοκομείων και όχι σύμφωνα με τις υποδείξεις της τρόϊκα και να υπάρξει άρση των συνενώσεων των περιφερειακών Νοσοκομείων.
Στους αγώνες των εργαζομένων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας και της Γεραπετρίτικης κοινωνίας θα είμαστε παρόντες και ενεργοί συμμέτοχοι.