Στρ. Βουγέλλης: «Τα προβλήματα στο Νοσοκομείο Πρέβεζας όχι μόνο παραμένουν αλλά οξύνονται»

voug

Στα οξυμένα προβλήματα του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων κ. Στρατής Βουγέλλης μέσα από την εκπομπή atpreveza on air, προαναγγέλοντας νέες κινητοποιήσεις, αρχής γενομένης από την 1η Ιουνίου με το συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην 6η ΥΠΕ στην Πάτρα (δείτε εδώ).

Ο κ. Βουγέλλης βρέθηκε στο στούντιο του Radio Preveza και την εκπομπή atpreveza on air και αναφέρθηκε στα συνεχιζόμενα οξυμένα προβλήματα του Νοσοκομείου, υπογραμμίζοντας πως τα τελευταία χρόνια δεν έχει αλλάξει τίποτα, τα προβλήματα όχι μόνο παραμένουν αλλά οξύνονται και οι εξαγγελίες προσλήψεων «βαφτίζονται» προσλήψεις από το Υπουργείο Υγείας.

«Ο μόνος που έχει έρθει από την αρχή του χρόνου και αυτός με τριετή σύμβαση εργασίας επικουρικός είναι και πληρώνεται από το Νοσοκομείο και όχι από τον κεντρικό προϋπολογισμό. Άρα όταν ακούν οι συμπολίτες μας για προσλήψεις χιλιάδων και εκατοντάδων εργαζομένων, να ξέρουν ότι στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας έχει έρθει ένας κι αυτός επικουρικός και πληρώνεται από το Νοσοκομείο» είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος των εργαζομένων, υπογραμμίζοντας πως δεν αναμένονται άλλες προσλήψεις προσωπικού, πέρα από δύο εργαζόμενους μη ιατρικό προσωπικό που θα στελεχώσουν τα εργαστήρια του Νοσοκομείου.

Ο κ. Βουγέλλης αναφέρθηκε στις κλινικές που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα όπως η παιδιατρική και η ορθοπεδική αλλά και το μικροβιολογικό, σημειώνοντας πως το Νοσοκομείο έχει πάρα πολλές κενές οργανικές θέσεις και κάλεσε το Υπουργείο Υγείας να προχωρήσει άμεσα και χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες στη στελέχωση του Νοσοκομείου με μόνιμο προσωπικό. Ο πρόεδρος των εργαζομένων αναφέρθηκε και στην ελλιπή χρηματοδότηση του Νοσοκομείου υπογραμμίζοντας πως ο ΕΟΠΥΥ οφείλει 10 εκατομμύρια ευρώ στο νοσοκομείο της Πρέβεζας που έχει προϋπολογισμό 3 με 4 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

«Από το Υπουργείο έχουμε μόνο ευχολόγια, τσάι και συμπάθεια» είπε ο κ. Βουγέλλης σημειώνοντας πως το οικονομικό πρόβλημα είναι τεράστιο αφού ο εγκεκριμένος προϋπολογισμός από το Υπουργείο για το Νοσοκομείο δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες του και ανέφερε ως παράδειγμα ότι τα 9 άτομα που εργάζονται ως επικουρικό προσωπικό είναι απλήρωτοι για τον Απρίλιο και όχι με ευθύνη της οικονομικής υπηρεσίας αλλά με ευθύνη της Κυβέρνησης.

«Το σενάριο για συγχωνεύσεις νοσοκομείων είναι πάντα επίκαιρο» είπε ο κ. Βουγέλης και σημείωσε πως εκτός από την κινητοποίηση που θα γίνει στην Πάτρα έχει προγραμματιστεί στο πλαίσιο της ημέρας δράσης για τα νοσοκομεία και τις μονάδες υγείας να γίνει κινητοποίηση τέλος Ιουνίου στην Πρέβεζα.

Όσον αφορά την τοποθέτηση του νέου διοικητή στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας, αυτό σύμφωνα με τον κ. Βουγέλλη δεν προβλέπεται να γίνει πριν το τέλος Ιουνίου, ενώ χαρακτήρισε τη θητεία του αναπληρωτή διοικητή κ. Μπαΐλη ως ιδιαίτερα επιτυχημένη αφού όπως είπε είναι ένας γιατρός που υπηρετεί 30 χρόνια στο νοσοκομείο και γνωρίζει τα προβλήματα αλλά και τον τρόπο που πρέπει να κινηθεί.

«Καλούμε την κοινωνία της πόλης μας να είναι σε εγρήγορση. Θα κατεβούμε στην Πάτρα, θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις και καλούμε και τους συμπολίτες μας να παραβρεθούν στην κινητοποίηση που θα κάνουμε στην παραλία της Πρέβεζας μέσα στον Ιούνιο» είπε κλείνοντας ο κ. Βουγέλης.

Τη συνέντευξη μπορείτε να την ακούσετε πατώντας ΕΔΩ