Τα στερνά τιμούν τα πρώτα

«Με το δεξί» φαίνεται ότι ξεκίνησε τη θητεία της στην 7η ΥΠΕ Κρήτης η νέα διοικήτρια Ελένη Μαυρομμάτη,  Το λέμε αυτό γιατί ακλουθώντας την επιχειρηματολογία  των δεξιών προκάτοχων της στοχοποιεί τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και των πολιτών για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας. Σε δηλώσεις της σε τοπικό μέσο ενημέρωσης εξέφρασε την άποψη ότι οι κινητοποιήσεις συμβάλουν στην υποβάθμιση του Νοσοκομείου και αποτρέπουν ιατρούς να δεχθούν θέσεις στο συγκεκριμένο νοσοκομείο (ακούστε σχετική συνέντευξη της πατώντας ΕΔΩ) .

Η κα Μαυρομμάτη λέει όλα αυτά γνωρίζοντας ότι σε όλη την Ελλάδα οι νέοι συνάδελφοι της ιατροί δεν δείχνουν πλέον ενδιαφέρον να προσληφθούν προσωρινά στα Νοσοκομεία με ελαστικές σχέσεις εργασίες (επικουρικοί – μπλοκάκια), να υποστούν τα εξοντωτικά ωράρια έναντι μάλιστα εξευτελιστικών αμοιβών. Την ίδια ώρα μάλιστα λόγω των μνημονιακών δεσμεύσεων οι μόνιμες θέσεις προκηρύσσονται με το σταγονόμετρο. Ειδικότερα στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας το Υπουργείο Υγείας ενέκρινε την προκήρυξη μόνο μίας θέσης μόνιμου ιατρού, παρότι υπάρχουν αρκετές οργανικές θέσεις κενές. Η κα. Μαυρομμάτη, αντί τουλάχιστον να σιωπά, στην προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα ρίχνει τις ευθύνες στους ανθρώπους που κινητοποιούνται διεκδικώντας το δικαίωμα τους στην υγεία.

Δυστυχώς η Ε. Μαυρομμάτη δεν μένει όμως μόνο στη στοχοποίηση των κινητοποιήσεων αλλά με ανακρίβειες επιχειρεί να ρίξει το μπαλάκι για τη μη τροποποίηση του οργανισμού του Νοσοκομείου Ιεράπετρας στους διοικούντες και στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου. Αυτό που δεν λέει η κ. Μαυρομμάτη είναι ότι παρά το γεγονός ότι υπάρχει σχετική απόφαση του επιστημονικού συμβουλίου η οποία ζητά την τροποποίηση του οργανισμού και έχει σταλεί εδώ και ένα χρόνο στη ΔΥΠΕ Κρήτης η διοίκηση η οποία η ίδια προΐσταται όχι μόνο δεν έχει αντιμετωπίσει το θέμα αλλά με ευθύνη και της κυβέρνησης που η ίδια υπηρετεί έχει αφήσει το Νοσοκομείο για 15 μήνες χωρίς διοικητή!

Η νέα Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ ξεχνά τις υποσχέσεις που έχουν δώσει τόσο το κόμμα της και οι προκάτοχοι της στην τοπική κοινωνία της Ιεράπετρας για το θέμα του Νοσοκομείου και συμπεριφέρεται με τρόπο υποτιμητικό και απαξιωτικό για τους αγώνες μιας κοινωνίας που εδώ και μια πενταετία αγωνίζεται για να κρατήσει όρθιο το νοσοκομείο.

Είναι κρίμα λοιπόν η κ. Ελένη Μαυρoμμάτη, που στο παρελθόν υπήρξε σημαντικό στέλεχος του Νοσοκομειακού κινήματος και της Αριστεράς διεκδικώντας στο δρόμο το δικαίωμα στην υγεία, να μιλά με απαξιωτικό τρόπο για τους αγώνες των πολιτών που διεκδικούν αυτό το δικαίωμα που πλήττεται από τις μνημονιακές πολιτικές που ακολουθεί η Κυβέρνηση που η ίδια υπηρετεί.

Αλλά όπως έλεγε και ένας παλιός ηγέτης της αριστεράς «τα στερνά τιμούν τα πρώτα»

Χρήστος Κόνιαρης