Με εμφιαλωμένο νερό πλένουν τα νεογνά στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου

nos rethimnou

Με εμφιαλωμένο νερό πλένουν τα νεογνά στην μαιευτική κλινική του Νοσοκομείου Ρεθύμνου καθώς εδώ και δεκαπέντε ημέρες έχει χαλάσει το ειδικό φίλτρο καθαρισμού νερού που χρησιμοποιείται για τις ανάγκες της πτέρυγας.

Το απίστευτο αλλά πραγματικό γεγονός, καταγγέλθηκε στην εφημερίδα «Ρέθεμνος» από γονείς, οι οποίοι δήλωσαν, ότι είναι αναγκασμένοι να αγοράζουν εμφιαλωμένο νερό για να πλένουν τα μωρά τους, γιατί το νοσοκομείο δεν διαθέτει κατάλληλο και καθαρό νερό για αυτό το σκοπό.

Την είδηση επιβεβαίωσε στην εφημερίδα μας ο εκτελών χρέη Διοικητή κ. Σπύρος Μικρούλης, ο οποίος δήλωσε ότι «είναι αλήθεια πως εδώ και περίπου 15 ημέρες υπάρχει πρόβλημα. Χάλασε το φίλτρο του νερού και βρισκόμαστε στις διαδικασίες αγοράς νέου».

Ο κ. Μικρούλης τόνισε, ότι υπάρχει γραφειοκρατικό πρόβλημα στην διαδικασία για την αγορά νέου φίλτρου καθώς έχουν επιβληθεί πολύ αυστηροί κανονισμοί στις δαπάνες με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο σε τυπικό επίπεδο να εξασφαλιστεί έγκαιρα το ποσό που απαιτείται.

Το περιστατικό αυτό πραγματικά προκαλεί κάθε νοήμονα άνθρωπο!

Είναι απίστευτο, ότι έχουν επιβάλει σκληρές γραφειοκρατικές διαδικασίες ακόμα και για την αγορά ενός φίλτρου νερού, την στιγμή μάλιστα που δεν πρόκειται για πόσιμο νερό αλλά για τις ανάγκες του μπάνιου των μωρών! Μια σοβαρότατη, δηλαδή, διαδικασία που απαιτεί προσοχή, γιατί πρόκειται για νεογέννητα!

Όμως έτσι έχουν τα πράγματα στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου την τρέχουσα περίοδο.

Απαντώντας ο κ. Μικρούλης τόνισε «Δυστυχώς είναι πιο εύκολο να ξοδέψουμε μεγάλα ποσά για διάφορες προμήθειες παρά να διαθέσουμε ένα ευτελές ποσό για μια από τις ανάγκες που έχουμε. Έτσι είναι το σύστημα. Δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς. Στις αμέσως επόμενες, πάντως, θα έχουμε αποκαταστήσει το πρόβλημα.»

ΠΗΓΗ