Ανθρώπινη αλυσίδα για το Νοσοκομείο Βόλου

25
volos3

volos3

Φορείς της Μαγνησίας αλλά και εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων, ανταποκρίθηκαν σήμερα στο κάλεσμα της Ένωσης Γιατρών και του Συλλόγου εργαζομένων του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου και συμμετείχαν σε κινητοποίηση έξω από το Νοσοκομείο Βόλου, για να διασφαλίσουν την αναβάθμισή του και να ζητήσουν να ενταχθούν στο νέο ΕΣΠΑ τα προγραμματιζόμενα έργα.

volos2

Μετά το τέλος των ομιλιών δημιούργησαν μία ανθρώπινη αλυσίδα στέλνοντας το μήνυμα ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η υποβάθμιση της δημόσιας υγείας.

«Ζητάμε αυτό που μας αναλογεί ως Νοσοκομείο από το νέο ΕΣΠΑ και η κινητοποίησή μας είναι έξω από κάθε κομματική σκίαση» επισήμανε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Βόλου, Κώστας Τράγαλος. Επιπλέον χαρακτήρισε θετική την εξέλιξη της σημερινής δέσμευσης του υπουργείου Υγείας ότι κατ’ αρχήν εντάσσεται ο αιμοδυναμικός στεφανιογράφος, ωστόσο τόνισε ότι «μέχρι να δούμε αν ισχύει, μένουμε στο ότι δεν έχουμε πάρει τίποτα. Αν δούμε το έγγραφο σίγουρα θα είμαστε ικανοποιημένοι ότι κάτι κάναμε κι εμείς, γιατί χωρίς εργαλεία δεν μπορεί να δουλέψει κανείς».

volos1

Την κακή κατάσταση του Αχιλλοπούλειου περιέγραψε για πολλοστή φορά ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών, Ν. Χαυτούρας, τονίζοντας με τη σειρά του ότι «θέλουμε να δούμε πράξεις και όχι μόνο δεσμεύσεις. Αποτελεί σκληρή πραγματικότητα ότι, το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο δεν έχει μαγνητικό τομογράφο, ενώ η Καρδίτσα πάει για δεύτερο. Ακόμη και τα Τρίκαλα έχουν στεφανιογράφο και το δικό μας Νοσοκομείο δεν έχει. Είναι μια σκληρή πραγματικότητα η υποστελέχωση σε ένα Νοσοκομείο, που καλύπτει τόσο μεγάλη γεωγραφική περιοχή και πληθυσμό». Ζήτησε από τους βουλευτές της Μαγνησίας να παλέψουν και να διεκδικήσουν για το νομό. «Πρέπει να απαιτήσουν να ενισχυθεί το Νοσοκομείο μας και να αποκτήσουμε και μαγνητικό τομογράφο και στεφανιογράφο και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Δυστυχώς οι τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, έχουν ονοματεπώνυμο, δηλαδή την αύξηση της νοσηρότητας».

Στην τραγική κατάσταση όλων των Νοσοκομείων της χώρας αναφέρθηκε ο Γεν. Γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ Χρ. Παπαναστάσης επισημαίνοντας ότι «είναι έτοιμα να καταρρεύσουν. Το Ε.Σ.Υ. κινδυνεύει με ολική διάλυση. Πολλά κρεβάτια σε ΜΕΘ παραμένουν κλειστά. Χρήματα δεν δίνονται στα Νοσοκομεία και το Νοσοκομείο Βόλου δεν έχει μπει στα προγράμματα του ΕΣΠΑ. Το αναδεικνύουμε και θα αγωνιστούμε για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα» τόνισε.

Τέλος ο Δημ. Κουρβακάλης, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕΔΗΝ, επισήμανε ότι η πολιτική που εφαρμόζεται λόγων των μνημονίων, έχει οδηγήσει τα Νοσοκομεία σε συρρίκνωση, και σταδιακά πολλά θα κλείσουν. «Αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας διαχείρισης μιζέριας. Οι υποσχέσεις του Υπουργού για προσλήψεις έχουν μείνει στα λόγια. Το αντιλαμβάνονται και οι πολίτες αλλά και οι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας που ο καθένας είναι αναγκασμένος να παράγει έργο για δύο – τρεις εργαζόμενους. Οι κενές θέσεις στο Ε.Σ.Υ. έχουν ξεπεράσει τις 26.730 πανελλαδικά. Την ίδια στιγμή που οι προσλήψεις που θα γίνονται για το ΚΕΕΛΠΝΟ για τα κρεβάτια ΜΕΘ έχουν μείνει στα «μαγειρεία» του Υπουργείου Υγείας, γιατί για «μαγειρεία» πρόκειται που έχουν εξαναγκάσει τουλάχιστον 50 – 100 κλίνες του Ε.Σ.Υ. να μένουν κλειστές».

Πηγή