Αποδοκιμασίες και διαμαρτυρίες κατά την επίσκεψη Πολάκη στο Νοσοκομείο Πτολεμαϊδας

polakis-600x276

Τις αποδοκιμασίες και διαμαρτυρίες πολιτών για τη συνεχιζόμενη εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών στην υγεία δέχθηκε σήμερα κατά την επίσκεψη του στο Νοσοκομείο Πτολεμαϊδας ο αν. υπουργός υγείας Π. Πολάκης.

Αρχικά, στην είσοδο του Νοσοκομείου είχαν συγκεντρωθεί πολίτες μετά από κάλεσμα της «Πρωτοβουλίας Πολιτών Εορδαίας» που εξέφρασαν την αγωνία τους για την κατάσταση στη δημόσια υγεία με διαμαρτυρίες και συνθήματα. Ο υπουργός απάντησε  χρησιμοποιώντας τις γνωστές ανακρίβειες και ψεμματα που εκστομίζει το τελευταίο διάστημα, για υποτιθέμενη αύξηση των δαπανών για την υγεία και για το ότι δεν γίνονται περικοπές στην πληρωμή των εφημεριών και των πρόσθετων αμοιβών των εργαζομένων, τη στιγμή που σε πολλά Νοσοκομεία συνεχίζονται οι οριζόντιες περικοπές εφημεριών και οι πρόσθετες αμοιβές του προσωπικού για αργίες – νυχτερινά είναι φέτος μειωμένες κατά 20% λόγω των προβλέψεων του νέου μισθολογίου.

 Δείτε σχετικά video  από τις αποδοκιμασίες και την απάντηση Πολάκη πατώντας ΕΔΩ και ΕΔΩ

Ακολούθησε ξενάγηση του αν. υπουργού στους χώρους του Νοσοκομείου Πτολεμαϊδας όπου θέλοντας και μη αποκαλύφθηκαν κάποιες από τις συνέπειες της εφαρμοζόμενης μνημοανικής πολιτικής από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝ. ΕΛ , αφού η ιατρός που εφημέρευε στα ΤΕΠ είχε μετακινηθεί για την εφημερία από άλλη μονάδα υγείας, ενώ ασθενής σε φορείο παραπέμφθηκε εκείνη την ώρα στο Νοσοκομείο Κοζάνης γιατί δεν εφημέρευε ειδικός ιατρός της απαιτούενης ειδικότητας στο Νοσοκομειο Πτολεμαϊδας. 

Δείτε το αποκαλυπτικό video από την «ξενάγηση» του αν. υπουργού στους χώρους του Νοσοκομείου πατώντας ΕΔΩ.

Αλλά και στο αμφιθέτρο του Νοσοκομειου Πτολεμαϊδας  όπου ο αν. υπουργός μίλησε σε εργαζόμενους του Νοσοκομείου υπήρξαν έντονες αντιδράσεις και αποδοκιμασίες όταν ο Π. Πολάκης αναφέρθηκε στην  πολιτική της κυβέρνησης.

Δείτε το σχετικό video ΕΔΩ.

Προφανώς η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας θέλει να αυτοπροβληθεί  και γι΄αυτό επιχειρεί τις επισκέψεις στα Νοσοκομεία της χώρας. Όμως, όσο συνεχίζεται η εφαρμογή των μνημονίων (και η ψήφιση νέων) από αυτούς που έλεγαν ότι θα τα σκίσουν, οι επισκέψεις σε μαζικούς χώρους από κυβερνητικούς παράγοντες είναι λογικό να συγκεντρώσουν την οργή και την αγανάκτηση της κοινωνίας.