Οξύ πρόβλημα υποστελέχωσης στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»

lampros 1

Στο οξύ πρόβλημα υποστελέχωσης του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» αναφέρεται ο αντιπρόεδρος του σωματείου εργαζομένων  Λ. Δερμετζόγλου μιλώντας  στην εφημερίδα thessnews. Ο Λ. Δερμετζόγλου τονίζει επίσης ότι το «Παπαγεωργίου» δέχεται το μισό σχεδόν όγκο ασθενών στην 3η ΥΠΕ και εφημερεύει μόνο του χωρίς άλλο Νοσοκομείο, κάτι που μεταβάλει το πρόβλημα υποστελέχωσης σε ιδιαίτερα οξύ.

Ακολουθεί το κείμενο από το δημοσίευμα της εφημερίδας:

«H υποστελέχωση των δημόσιων Νοσοκομείων είναι τραγική. Στο «Παπαγεωργίου» το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα οξύ, όχι μόνο γιατί λείπουν 400 άνθρωποι από τις θέσεις τους, αλλά γιατί είναι ένα Νοσοκομείο με ιδιαίτερη προσέλευση κοινού. Για να γίνει κατανοητό αυτό αρκεί να σας πω ότι στην 3η υγειονομική περιφέρεια που ανήκει το Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» ανήκουν άλλα 15 Νοσοκομεία. Το «Παπαγεωργίου» έχει το 50% της συνολικής κίνησης της 3ης υγειονομικής περιφέρειας. Τα υπόλοιπα 14 Νοσοκομεία παίρνουν το υπόλοιπο 50%. Η προτίμηση αυτή του κόσμου, για την οποία είμαστε περήφανοι, σε συνδυασμό με την υποστελέχωση δημιουργεί ιδιαίτερα οξύ πρόβλημα και οι ελλείψεις είναι παντού σε όλα τα επίπεδα και σε όλους τους τομείς. Δεν καλύπτεται ούτε το όριο ασφαλείας» αναφέρει ο Λάμπρος Δερμετζόγλου, αντιπρόεδρος του σωματείου Γ.Ν. «Παπαγεωργίου».

Όπως υπογραμμίζει στο Νοσοκομείο γίνονται επτά εφημερίες στη σειρά και πολλές περισσότερες στο παρελθόν, που το Νοσοκομείο εφημερεύει χωρίς άλλα Νοσοκομεία ενώ τα άλλα Νοσοκομεία εφημερεύουν ένα μεγάλο και ένα μικρό. «Το «Παπαγεωργίου» τα τελευταία χρόνια εφημερεύει μόνο του τουλάχιστον τις μισές από τις εφημερίες του μήνα και τώρα έχουμε επτά εφημερίες σερί μόνοι μας. Αυτό σημαίνει κατά μέσο όρο προσέλευση 1.000-1.200 ατόμων σε κάθε εφημερία» συμπληρώνει ο Κ. Δερμετζόγλου.

Απόσπασμα από δημοσίευμα της εφημερίδας thessnewss (δείτε ΕΔΩ)