Κατόπιν δικών μας ενεργειών…

Το παλαιοκομματικό πολιτικό κατεστημένο διαχρονικά, οι κομματάρχες όπως έλεγε ο λαός,  χρησιμοποιούσαν  τη φράση «δια δικών μου ενεργειών» για να διασφαλίσουν την εκλογική τους  πελατεία και να συγκαλύψουν τα μεγάλα άλυτα προβλήματα που αντιμετώπιζε διαχρονικά η ελληνική κοινωνία.

Φαίνεται τις συμπεριφορές αυτές ζήλεψαν και κάποιοι εκπρόσωποι του νέου κυβερνητικού – μνημονιακού συνδικαλισμού.

Την αφορμή μας έδωσε μια ανακοίνωση – ενημέρωση που εκδόθηκε από την Ενωτική Κίνηση στο Θριάσιο νοσοκομείο. Στην ανακοίνωση αυτή υπάρχει εναγώνια προσπάθεια να εμφανιστεί μια εικονική πραγματικότητα και να εφησυχαστούν οι εργαζόμενοι ότι τα προβλήματα του Νοσοκομείου αντιμετωπίζονται από την σημερινή κυβέρνηση που στο Άρμα της έχουν ενταχθεί  ηγετικά συνδικαλιστικά στελέχη  που συμμετέχουν στην κίνηση αυτή.

Όμως εκτός από την προσπάθεια σήριξης των μνημονιακών πολιτικών της κυβέρνησης κάποια σημεία της «ενημέρωσης»  είναι κατά τη γνώμη μας προκλητικά και μπαίνουμε στον πειρασμό να τα σχολιάσουμε.

1.    1.   Οι  συντάκτες της ανακοίνωσης κατ’ αρχήν ενημερώνουν για τον «πελώριο» αριθμό προσλήψεων που σύμφωνα με τα αποτελέσματα του ΑΣΕΠ θα φτάσουν στο Νοσοκομείο. Όμως δεν αρκούνται σε αυτό, εξαγγέλλουν ως να είναι οι Υπουργοί Υγείας ότι «το νοσοκομείο θα ενισχυθεί με νέες θέσεις νοσηλευτικού, παραϊατρικού και θέσεων για την ψυχική υγεία». Προφανώς υπονοούν ότι «δια δικών τους ενεργειών» έχοντας εξασφαλίσει μάλιστα και «κάρτα εισόδου» στην οδό Αριστοτέλους θα «εξασφαλίσουν» μεγάλο μέρος από τις ελάχιστες προσλήψεις που κάποτε θα γίνουν.

2.    2.   Είναι εντυπωσιακό επίσης ότι «κλείνουν το μάτι» για διευθετήσεις που είναι διατεθειμένοι να κάνουν σε όσους είναι υποψήφιοι για τις θέσεις προϊσταμένων. Συγκεκριμένα η αναφορά τους ότι 4  από τους 6 Διευθυντές που θα κάνουν την επιλογή των προϊσταμένων θα είναι Διευθυντές του Νοσοκομείου πως αλλιώς άραγε μπορεί να ερμηνευτεί; Φαίνεται ότι τις παλιές κορώνες τους για κατάργηση της συνέντευξης στις επιλογές προϊσταμένων τις εξαφάνισε ο μνημονιακός τους κατήφορος.

3.   3.    Στις διαβεβαιώσεις που δίνουν στους  εργαζόμενους  για επάρκεια των πιστώσεων για τις πρόσθετες αμοιβές μάλλον σκόπιμα ξεχνούν το γεγονός ότι με βάση το νέο μισθολόγιο υπάρχει  μείωση της αποζημίωσης πάνω από 30% για τη νυκτερινή εργασία ανά εργάσιμη ώρα.  Το γεγονός αυτό δίνει τη δυνατότητα στην Κυβέρνηση με λιγότερες πιστώσεις να εμφανίζεται ως και καλοπληρωτής μόνο που οι εργαζόμενοι θα βάλουν λιγότερα χρήματα στην τσέπη τους. Ξέχασαν βεβαίως τις διαβεβαιώσεις που έδιναν με σιγουριά, στην προσπάθειά τους να στηρίξουν την Κυβέρνηση πριν λίγο χρονικό διάστημα, ότι θα επανέλθει η αποζημίωση για πρόσθετες αμοιβές στα προηγούμενα επίπεδα.

Τέλος θέλουμε να τους διαβεβαιώσουμε ότι δεν σκοπεύουμε να ζητήσουμε τα »ρέστα» για την χρήση του σήματος του ΜΕΤΑ στην κορυφή της ανακοίνωσης. Μάλλον από κεκτημένη ταχύτητα ξέχασαν ότι συγκρότησαν νέα παράταξη στην οποία συμμετέχουν τα ηγετικά τους στελέχη. Αν όμως δυσκολεύονται στην εξεύρεση γραφίστα είμαστε διατεθειμένοι ΔΩΡΕΑΝ να τους διευκολύνουμε και να προσθέσουμε δίπλα από τον τίτλο της Ενωτικής Κίνησης το σήμα του ΑΡΜΑτος του νέου Κυβερνητικού και μνημονιακού Συνδικαλισμού.