Σαν να μην συμβαίνει τίποτα στα Νοσοκομεία όλης της χώρας συνεχίζει να συμπεριφέρεται η πολιτική ηγεσία του Υποιυργείου Υγείας

bury-your-head-in-the-sand

Σαν να μην συμβαίνει τίποτα στα Νοσοκομεία όλης της χώρας, συνεχίζει να συμπεριφέρεται η πολιτική ηγεσία του Υποιυργείου Υγείας. Λίγες ώρες μετά τη μεγάλη σε μαζικότητα και μαχητικότητα συγκέντρωση και πορεία των εργαζόμενων στα Νοσοομεία όλης της χώρας την Τετάρτη  8/6/2016, ο αν. Υπουργός Υγείας μίλησε σε κομματική συγκέντρωση στο Χαλάνδρι (δείτε ΕΔΩ) και συνέχισε να μιλά με την ίδια έπαρση και την ίδια αλλαζονία για τα θέματα της υγείας, λέγοντας ψέμματα και ανακρίβειες, ενώ σε πολλά θέματα έδειξε να μην έχει εικόνα του τί πραγματικά συμβαίνει στα Νοσοκομεία.

kinitopoiisi 8 6 16

Ακόμη, έντεχνα από την πλευρά της κυβέρνησης γίνεται προσπάθεια να ταυτιστούν οι μαζικές αντιδράσεις στην εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής στην υγεία, είτε με τα επικοινωνιακού χαρακτήρα γεγονότα που οργανώνει η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ, είτε με τα στημένα κινήματα τύπου «#παραιιτηθείτε». Κάνουν βέβεια μεγάλο λάθος, αφού το αίτημα των αντιδράσεων που αναπτύσονται στα Νοσοκομεία όλης τη χώρας δεν είναι απλά να αλλάξει η κυβέρνηση, αλλά είναι η ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόζονται τόσα χρόνια και έχουν φέρει το δημόσιο σύστημα υγείας σε κατάσταση διάλυσης. Τα αιτήματα των εργαζομένων στα Νοσοκομεία είναι συγκεκριμένα, η κυβέρνηση όμως αντιμετωπίζει  τους κοινωνικούς αγώνες που αναπτύσσονται επί των ημερών της με περιφρόνηση, υπεροψία αλλά και αυταρχισμό.

Είναι χαρακτηριστικά τα πρόσφατα περιστατικά με τις διώξεις συνδικαλιστών στο σωματείο εργαζομένων του ΕΚΑΒ στην Αθήνα (δείτε ΕΔΩ), διώξεις που απ΄ότι φαίνεται έχουν την πλήρη κάλυψη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, δηλαδή των κυρίων Ξανθού και Πολάκη, που οι ίδιοι έχουν υπάρξει συνδικαλιστές στο χώρο της υγείας. Μάλιστα, ως βουλευτής της αντιπολίτευσης ο κ. Ξανθός το Σεπτέμβριο του 2014 υπέβαλε γραπτή ερώτηση προς τον τότε υπουργό υγείας σχετικά  με «Αυθαίρετες αποφάσεις και αυταρχική συμπεριφορά του Διοικητή του Νοσοκομείου Ρεθύμνο» καταγγέλοντας μεταξύ άλλων και την «αναιτιολόγητη μετακίνηση νοσηλεύτριας από το πνευμονολογικό ιατρείο στα ΤΕΠ» (δείτε την ερώτηση πατώντας ΕΔΩ). Τώρα ως υπουργός ο κ. Ξανθός δίνει κάλυψη σε αυταρχικές συμπεριφορές ίδιες και χειρότερες με αυτές που κατήγγειλε ως αντιπολίτευση, αφού γίνεται επίθεση στο προεδρείο ενός σωματείου, τόσο με εκδικητικές διοικητικές αποφάσεις, όσο και με συκοφάντηση και χυδαίες ανακοινώσεις.

Είναι φανερό ότι, αν η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας συνεχίζει να κάνει ότι δεν καταλαβαίνει τί συμβαίνει στα Νοσοκομεία και συνεχίσει να εφαρμόζει τη μνημονιακή πολιτική στο χώρο της υγείας με έπαρση και αλλαζονία, ο χείμαρος των αντιδράσεων των εργαζομένων στα Νοσοκομεία θα γίνει γρήγορα ποτάμι που θα τους παρασύρει στο πέρασμα του.

Γ.Μ.