Φοβούνται ακόμα και τη σκια τους…

afraid-of-your-own-shadow-350x238

Ακόμη και τη σκιά τους φοβούνται οι υπουργοί και τα στελέχη της κυβέρνησης, λόγω των αντιδράσεων του κόσμου  στην πολιτική που εφαρμόζουν.

Σήμερα τοι πρωί, σε προγραμματισμένη ομιλία του Υπουργού Εργασίας Γ. Κατρούγκαλο στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης, στην αίθουσα ξενοδοχείου στην οποία μίλησε βρίσκονταν περί τα 60 άτομα, 25 εκ των οποίων ήταν αστυνομικοί με πολιτικά. Ακόμη είχε απαγορευτεί στους παρεβρισκόμενους να έχουν καφέδες και μπουκάλια με νερό μέσα στην αίθουσα (δείτε σχετικό δημοσίευμα ΕΔΩ), ενώ η αστυνομία έκανε επιλεκτικά σωματικούς ελέγχους σε όποιους τους υποδείκνυαν, όπως έγινε με μέλος του ΔΣ του Νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ Λασιθίου, το οποίο υποβλήθηκε σε έλεγχο από τους αστυνομικούς πριν μπει στην αίθουσα.

Ακόμη, το πρέδρείο της εκδήλωσης απέφυγε να δώσει το λόγο στους εκπροσώπους του συλλόγων και φορέων εργαζομένων που ήταν παρόντες και τον έδινε επιλεκτικά μόνο σε εκπροσώπους άλλων  φορέων, με αποτέλεσμα να υπάρξουν έντονες αντιδράσεις.

Είναι προφανές ότι όσο συνεχίζεται από την κυβέρνηση η εφαρμογή των  ξενοκίνητων μνημονιακών πολιτικών και κλιμακώνονται οι αντιδράσεις της κοινωνίας σε αυτή, τόσο θα μεγεθύνεται η αστυνομοκρατία, η καταστολή και πίεση στα ατομικά δικαιώματα από την κυβέρνηση των «αυταπατημένων».