Ξεκινούν από την Τετάρτη Κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στο Ψυχιατρικό Ν. Αθηνών

Κινητοποιήσεις αποφάσισε η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών αντιδρώντας στο σχέδιο νόμου για την Ψυχική Υγεία που ανοίγει το δρόμο για την κατάργηση του Νοσοκομείου και την περαιτέρω αποδιάρθρωση των δημόσιων δομών Ψυχικής Υγείας

Σε ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι αναφέρουν:

Σήμερα 7 Ιούνη η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στο Ψ.Ν.Α Δαφνί – με αφορμή το Σχέδιο Νόμου « ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΚΕΝΤΡΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΣΠΑΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ » – απαίτησε

·         Την κατάργηση του συμφώνου Andor-Λυκουρέντζου.

·         Την Άμεση απόσυρση και την κατάργηση του Νομοσχεδίου για την ψυχική υγεία που φέρνει προς ψήφιση η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

·         Όχι στο κλείσιμο του Ψ.Ν.Α.  Καμιά μεταφορά, κατάργηση κλινικών, δομών, υπηρεσιών, καμία κινητικότητα υπαλλήλου.

·         Tο 18Άνω να παραμείνει οργανικό κομμάτι του Νοσοκομείου και να ενισχυθούν οι υπηρεσίες του στο χώρο της απεξάρτησης με αποκλειστική ευθύνη του κράτους

·         Άμεσες μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Να καταργηθεί κάθε ελαστική μορφή εργασίας που αποτελεί εργασιακό μεσαίωνα ( πεντάμηνα, συμβάσεις έργου, μπλοκάκια κ.λ.π)

·         Την κατάργηση όλων των Nόμων (2716/99 – 4272/14) των προηγούμενων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, που ενισχύουν την ιδιωτική πρωτοβουλία (ΜΚΟ) και τους επιχειρηματικούς ομίλους στον χώρο της ψυχικής υγείας και της πρόνοιας.

·         Την  χρηματοδότηση του Νοσοκομείου με ευθύνη του κράτους από τον κρατικό προϋπολογισμό και αύξηση των δαπανών.

·         Ένα σύστημα Ψυχικής Υγείας που σέβεται τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια των ασθενών βασιζόμενο στις αρχές της κοινοτικής ψυχιατρικής και κοινωνικής φροντίδας.

·         ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας για όλους.

Όλοι οι εργαζόμενοι μπροστά στην πύλη του Νοσοκομείου την Τετάρτη 15/6/2016 στις 10:00 π.μ. σε έκτακτη Γενική Συνέλευση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Η Γενική Συνέλευση