Η «ασθενής» μνήμη των συντακτών του ygeianet

Διαρρηγνύει τα ιμάτια της η ιστοσελίδα ygeianetσε πρωτοσέλιδο άρθρο της γιατί ο προσωρινά εκτελών χρέη Διοικητή στο Θριάσιο Νοσοκομείο κατεβαίνει υποψήφιος με ψηφοδέλτιο στις εκλογές του τοπικού σωματείου.

Σύμφωνα με τους συντάκτες της ιστοσελίδας ο εκτελών προσωρινά χρέη Διοικητή διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας είναι η εργοδοσία που δεν μπορεί να συμμετέχει στις διαδικασίες του σωματείου.

Προκαλεί βεβαίως εντύπωση το γεγονός ότι για πρώτη φορά τον τελευταίο χρόνο που οι συντάκτες της ιστοσελίδας ασχολούνται με αυτό το ζήτημα όταν δεκάδες συνδικαλιστές (πρώην και νυν) της κυβερνητικής παράταξης έχουν αναλάβει θέσεις που δεν συνάδουν με την ιδιότητά τους ως εκπρόσωποι των εργαζομένων.

Αλήθεια ο διορισμός συνδικαλιστών, εκλεγμένων ακόμα και στο ανώτατο επίπεδο (μέλη του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ) από την Κυβέρνηση σε Δ.Σ. Νοσοκομείων είναι ανεκτή από τους συντάκτες του ygeianet;

Απαλλάσσονται των ευθυνών απέναντι στους εργαζόμενους όσοι «μεταπηδούν» από τα συνδικάτα σε κυβερνητικές θέσεις,, ακόμα και σε θέσεις υπουργών, για να υλοποιήσουν τις αντεργατικές πολιτικές και τα μνημόνια, που χθες κατήγγειλαν;

Δεν αντιλήφθηκαν οι συντάκτες του φιλοκυβερνητικού ygeianetότι στέλεχος της παράταξή τους είχε διοριστεί Διοικήτρια σε οργανισμό και διατηρούσε ταυτόχρονα τη θέση τους σε μεγάλη συνδικαλιστική οργάνωση των νοσοκομειακών γιατρών;

Θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε τα ερωτήματα αφού τα φαινόμενα αυτά που ήταν καθεστώς στο παρελθόν συνεχίζονται όμως η πλειοψηφία των εργαζομένων τα γνωρίζει και τα αποστρέφεται.

Η εγκατάλειψη του αγώνα ενάντια στις αντεργατικές πολιτικές από τους συντάκτες του ygeianetκαι η προσχώρηση στο μνημονιακό στρατόπεδο δεν τους επιτρέπει όμως να αναφερθούν και να καταγγείλουν τέτοια φαινόμενα.

Ανεξάρτητα από το όψιμο ενδιαφέρον των συντακτών του ygeianetθεωρούμε ότι όσοι έμμεσα ή άμεσα ασκούν διοίκηση δεν μπορούν να έχουν θέση στα ψηφοδέλτια παρατάξεων. Όλα αυτά βεβαίως θα είχαν περιοριστεί αν στο συνδικαλιστικό κίνημα υπήρχε ένας στοιχειώδης κώδικας δεοντολογίας θα έβαζε περιορισμούς σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Ένας κώδικας δεοντολογίας κατά τη γνώμη μας όμως δεν έπρεπε να έβαζε μόνο περιορισμούς αλλά θα οδηγούσε και δημόσια αποδοκιμασία όσων ασκούν άμεσα ή μέσα εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό. Αυτό όμως δεν φαίνεται να είναι μέσα στις επιδιώξεις των συντακτών του ygeianetπου είναι ταυτόχρονα και κορυφαία συνδικαλιστικά στελέχη της κυβερνητικής παράταξης στο συνδικαλιστικό κίνημα της υγειας.

Τέλος απευθυνόμενοι στους συντάκτες του ygeianetθέλουμε να τους δηλώσουμε ότι όσοι συμβάλλαμε για να δημιουργηθεί το ygeianetκαι να λειτουργήσει ως μια πύλη ενημέρωσης στο χώρο της υγείας με στόχο την ανάδειξη των προβλημάτων των εργαζομένων και την προβολή των αγώνων τους για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων αντεργατικών πολιτικών έχουμε μείνει έκπληκτοι από την προσχώρησή τους στο μνημονιακό στρατόπεδο.

Χ. Κ.