Επίσκεψη Π. Λαφαζάνη στο ΕΚΑΒ

34

Επίσκεψη μετά από πρόσκληση του Σωματείου πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Π. Λαφαζάνης στο χώρο του ΕΚΑΒ Αθήνας.

Ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας πραγματοποίησε συνάντηση με το ΔΣ του Σωματείου και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτός ο κρίσιμος οργανισμός. Επισκέφτηκε τους χώρους εργασίας, συνομίλησε με τους εργαζόμενους και ενημερώθηκε για τα εργασιακά τους προβλήματα. Συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ και ζήτησε την διατήρηση του Δημόσιου χαρακτήρα του ΕΚΑΒ, την στήριξη του κρίσιμου για τις υπηρεσίες υγείας οργανισμού, την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το ΕΚΑΒ και οι εργαζόμενοι σε αυτόν.

Σε ανακοίνωσή του για τη συνάντηση το Σωματείο των εργαζομένων εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Σήμερα Πέμπτη, 16-6-2016 μετά από την πρόσκληση του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Αθηνών προς τους αρχηγούς των Πολιτικών Κομμάτων, ανταποκρίθηκε και παρέστη κλιμάκιο της ΛΑΕ με επικεφαλή τον Πρόεδρο του κόμματος Παναγιώτη Λαφαζάνη στους χώρους της κεντρικής υπηρεσίας του ΕΚΑΒ.

Ακολούθησε συζήτηση και ενημέρωση στο γραφείο του Σωματείου με το Δ.Σ  για όλα τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΕΚΑΒ.

Ο Πρόεδρος της ΛΑΕ, όπως ανέφερε και ο ίδιος έχει κάνει χρήση του ΕΚΑΒ για προσωπικά του προβλήματα υγείας και γνωρίζει από πρώτο χέρι τις συνθήκες ,την αναμονή για να έρθει ασθενοφόρο αλλά και το έργο που επιτελούν οι διασώστες του ΕΚΑΒ.

Έκανε περιοδεία σε όλους τους χώρους εργασίας στην κεντρική υπηρεσία, είδε από κοντά κάποια από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και ενημερώθηκε και για τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΕΚΑΒ, όπως ο παλαιός στόλος ασθενοφόρων, η έλλειψη προσωπικού, η υποχρηματοδότηση που δυσκολεύει την ομαλή λειτουργία του Οργανισμού καθώς και τις δύσκολες συνθήκες που επιχειρούν τα πληρώματα ασθενοφόρων κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

 Ο Πρόεδρος της ΛΑΕ καθώς και τα μέλη του κλιμακίου που ήταν παρόντες εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στο δύσκολο έργο που επιτελούν οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ και δεσμεύτηκαν ότι θα αναδείξουν τα προβλήματα του προς κάθε κατεύθυνση, θα στηρίξουν το ΕΚΑΒ με σθένος ώστε να διατηρήσει τον Δημόσιο χαρακτήρα του, για να συνεχίσει να είναι ο πυλώνας  του Εθνικού Συστήματος Υγείας στον χώρο της επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας και ότι θα αντιταχθούν σε κάθε σχέδιο για την ιδιωτικοποίηση τμημάτων του προς όφελος ιδιωτικών εταιρειών και σε βάρος της δωρεάν δημόσιας υγείας και των πολιτών.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Ο Γ. Γραμματέας

   

Μαθιόπουλος Γεώργιος

Μπαρκονίκος Χρήστος