Σωματείο Ευαγγελισμού: Κινητοποίηση για να σταματήσει η απληρωσιά των εργολαβικών

 Ομόφωνη απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου Σ.Ε.Ν.Ε.

Πάνω από τετρακόσιοι εργολαβικοί εργάτες (καθαρίστριες, τραπεζοκόμοι, σεκιούριτυ, βοηθοί μάγειρες, εργάτες κ.λπ.) που καλύπτουν υπηρεσίες και πάγιες ανάγκες του νοσοκομείου, είναι και πάλι απλήρωτοι! Με το «αιτιολογικό» της λήξης των συμβάσεων οι πάρεδροι δεν εγκρίνουν τα κονδύλια κι έτσι εκατοντάδες συνάδελφοι οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και τρεις μήνες βρίσκονται σε αδιέξοδο και έχουν φτάσει στα όρια της εξαθλίωσης, αλλά και της ανασφάλειας για το αύριο.

 

            Στην ουσία, οι εργολάβοι δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους και ενώ χρόνια τώρα κερδοσκοπούν ασύδοτα στις πλάτες τους των πιο βαθιά εκμεταλλευόμενων εργαζόμενων, τους αφήνουν κυριολεκτικά στην πείνα.

            Τα υπουργεία Εργασίας και Υγείας αδιαφορούν προκλητικά. Η συγκυβέρνηση με τη στάση της αποδεικνύει ότι πρόθεσή της είναι να οδηγήσει τους εργαζόμενους στα συνεργεία από την αυθαιρεσία & τρομοκρατία των εργολάβων στο αίσχος των ατομικών συμβάσεων! Αυτός άλλωστε είναι και ο κεντρικός κυβερνητικός στόχος – σύμφωνος και με τις ευρωπαϊκές οδηγίες: η διεύρυνση των ελαστικών πάμφθηνων εργαζόμενων σε όλο το Δημόσιο.

            Το σωματείο μας έχει κάνει επανειλημμένες εντονότατες παραστάσεις διαμαρτυρίας στη Διοίκηση και στην εργολάβο. Επικαλούνται αποφάσεις δικαστηρίων και άλλες σαθρές δικαιολογίες με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να εξακολουθούν να ζουν στη μιζέρια και ποιος ξέρει για πόσο ακόμα.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !!! 

Δεν χωράει αναμονή  ή  επανάπαυση

 ΟΛΟΙ στο ΔΡΟΜΟ!

Ø                   Την ΤΕΤΑΡΤΗ 29 Ιουνίου 5.30πμ συγκέντρωση των εργολαβικών εργατών του Νοσοκομείου στα γραφεία της εργολάβου καθαριότητας για να απαιτήσουμε ΕΔΩ και ΤΩΡΑ να πληρωθούν τα δεδουλευμένα.

Ø                   Καλούμε την επιθεώρηση εργασίας να αναλάβει τις ευθύνες της και να πάρει τα ανάλογα μέτρα.

Ø                   Δεν  αφήνουμε σε χλωρό κλαρί Διοίκηση – Υπουργείο Υγείας – κυβέρνηση!  Είναι δική τους ευθύνη η μη διενέργεια διαγωνισμών – είναι δική τους επιλογή το καθεστώς ομηρίας που έχει επιβληθεί στους εργολαβικούς κι επομένως, είναι πρωτίστως ζήτημα πολιτικής βούλησης η λύση του προβλήματος.

ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΕΔΩ & ΤΩΡΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ

ΛΕΜΕ ΟΧΙ στη σκλαβιά των εργολάβων,

αλλά & των ατομικών συμβάσεων

ΣΤΑΘΕΡΗ & ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!