Επίσχεση εργασίας από την Παρασκευή των καθαριστριών στον «Ευαγγελισμό»

21
nos eyaggelismos

nos eyaggelismos

Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν από την Παρασκευή 8 Ιούλη οι εργολαβικές καθαρίστριες του ΓΝ «Ευαγγελισμός» για τη μη καταβολή δεδουλευμένων εδώ και τρεις μήνες. Η αρχή θα γίνει, σύμφωνα με τις πληροφορίες, από τα χειρουργεία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη λειτουργία τους.

Η επίσχεση εργασίας έρχεται λίγες ημέρες μετά τις προφορικές διαβεβαιώσεις της διοίκησης του νοσοκομείου πως θα καταβληθούν τα δεδουλευμένα και λίγες μέρες μετά την ανάκληση των δύο εργολαβικών εργαζομένων από την εργολαβική «Αριάνθη», που τους τιμώρησε επειδή τόλμησαν να διεκδικήσουν το αυτονόητο: τα δικαιώματά τους.

Επί της ουσίας, το μέτωπο κατά του οποίου μάχονται οι εργολαβικοί εργαζόμενοι στον «Ευαγγελισμό» είναι διπλό: από τη μια, έχουν τη διοίκηση του «Ευαγγελισμός» που τους εμπαίζει αναφορικά με τα δεδουλευμένα τους και εφαρμόζει κατά γράμμα τις μνημονιακές πολιτικές στην Υγεία και από την άλλη τους εργολάβους, που δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους και ενώ χρόνια τώρα κερδοσκοπούν ασύδοτα στις πλάτες τους και τους αφήνουν κυριολεκτικά στην πείνα.

Πηγή: ΕRGASIANET.GR