Καθένας είναι αθώος, μέχρι αποδείξεως του εναντίον. Ή όχι;;;

zigAνακοίνωση σχετικά με τις απαξιωτικές αναφορές του αν. υπουργού Υγείας Π. Πολάκη για το Ασκληπιειό Βούλας κατά τη συνάντηση του με το ΓΣ της ΟΕΝΓΕ, εξέδωσε το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο. Δείτςε την ανακοίνωση παρακάτω:

Σωματείο Εργαζομένων Γ.Ν. «Ασκληπιείο Βούλας»

Καθένας είναι αθώος, μέχρι αποδείξεως του εναντίον. Ή όχι;;;

Κατά την συνάντηση της ΕΓ της ΟΕΝΓΕ με τους Υπουργούς Υγείας, (6/7/2016), πληροφορηθήκαμε με έκπληξη ότι στο Ασκληπιείο Βούλας «υπάρχει μια συμμορία», που «κονομάει από τα υλικά», «έκλεισε την Μονάδα Τεχνητού Νεφρού», έχει παραπεμφθεί για την υπόθεση των επιθεμάτων κατάκλισης και «όπου νάναι φεύγει από το Νοσοκομείο».

Με έκπληξη, γιατί αδυνατούμε να καταλάβουμε πώς η υπόθεση της εξωσυμβατικής προμήθειας υπερβολικής ποσότητας επιθεμάτων κατάκλισης, μια υπόθεση που αναμένει ήδη την δικαστική κρίση, συνδέεται με την αναστολή λειτουργίας της ΜΤΝ, η οποία διατάχθηκε από την Διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ, βασιζόμενη σε έγγραφο του Δ/ντή της ΜΤΝ και πριν, καν, αποφασίσει το ΔΣ του Ασκληπιείου.

Η έκπληξη σύντομα έγινε οργή, όταν διαπιστώσαμε την συστηματική προσπάθεια από μέρους της πολιτικής ηγεσίας του Υπ. Υγείας να κατασκευάσει ενόχους, να καλλιεργήσει τον φόβο, να διώξει τους ανεπιθύμητους. Αυτούς, ας πούμε, που αρνούνται να δεχτούν τις απευθείας αναθέσεις για την αγορά μηχανημάτων…

Έτσι, την Πέμπτη 14/7/2016, το ΔΣ του Ασκληπιείου συνεδριάζει για να συζητήσει, ως 1ο θέμα, την παραπομπή 5 Διοικητικών Υπαλλήλων του Νοσοκομείου μας στο Πειθαρχικό Συμβούλιο. Είναι οι ίδιοι πέντε, στους οποίους ασκήθηκε δίωξη, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα και αναμένουν την έναρξη της δίκης τους τον Νοέμβριο του 2016. Είναι οι ίδιοι πέντε, που δεν τους επιβλήθηκε ΚΑΝΕΝΑΣ περιοριστικός όρος από τον ανακριτή που τους παρέπεμψε, αφού δεν κρίθηκαν επικίνδυνοι για το δημόσιο συμφέρον. Είναι οι ίδιοι πέντε, που συνέχισαν έτσι να εργάζονται στο Νοσοκομείο μας τα χρόνια που ακολούθησαν. Είναι οι ίδιοι πέντε, που συνεχίζουν να υποχρεώνονται από το Υπ. Υγείας να υπογράφουν συνεχώς εξωσυμβατικές προμήθειες! Αυτές που θα καταργήσει το Υπουργείο όταν… αρχίσει να κυβερνάει.

Το ένα μέλος της κατά Πολάκη «συμμορίας», τοποθετήθηκε πρόσφατα από την προϊστάμενη αρχή αναπληρωματικό μέλος στο Υπηρ. Συμβούλιο. Το άλλο μέλος πιστώθηκε πρόσφατα, από τα χείλη του «μάχομαι με τη διαπλοκή» Αναπλ. Υπουργού, κατά την κοινοβουλευτική διαδικασία, με την επιτυχία της επαναλειτουργίας του Αξονικού μας Τομογράφου.
Μα καλά, μέχρι πρότινος περιβάλλονταν με εμπιστοσύνη οι «συμμορίτες»;

Οι εργαζόμενοι του Ασκληπιείου Βούλας ζητούμε την άμεση έναρξη της δίκης για το σκάνδαλο των επιθεμάτων κατάκλισης. Μαζί μ’ αυτό, ζητούμε τον σεβασμό, από την μεριά των Διοικούντων (στο Ασκληπιείο, στην 2η ΥΠΕ, στο Υπ. Υγείας), στο ΤΕΚΜΗΡΙΟ της ΑΘΩΟΤΗΤΑΣ.
Αυτό που κατήργησε σε μία νύχτα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αυτό που (υποτίθεται; ότι) επανέφερε ο νόμος Κατρούγκαλου. Αυτό που δεν φαίνεται να αποδέχεται η πολιτική ηγεσία του Υπ. Υγείας.

Αναρωτιόμαστε όμως: ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ; Γιατί 4 μήνες πριν την έναρξη της επίμαχης δίκης;
• Μπορούμε να μιλάμε, άραγε, για κυνήγι μαγισσών;
• Η διαφαινόμενη διοικητική αποδιοργάνωση του Ασκληπιείου πώς σχετίζεται με την τερατώδη επένδυση που ετοιμάζεται να κάνει ο Λάτσης στο Ελληνικό;
• Αλήθεια, η μάχη με την διαπλοκή περιλαμβάνει και τους Εφοπλιστές, που τελευταία, όλο και πιο πολύ, ασκούν την ουσιαστική διοίκηση στο Ασκληπιείο, αφού ΜΟΝΟ με δωρεές λειτουργεί ακόμα το Νοσοκομείο μας;
• Η μνημονιακή υποχρέωση του λουκέτου στα περιφερειακά Νοσοκομεία, ώστε να μείνουν ΜΟΝΟ 4-5 κεντρικά σε όλη την Αθήνα, με ποιο τρόπο αφορά το Ασκληπιείο Βούλας;

Διεκδικούμε τις απαντήσεις εκείνες, που τίθενται πραγματικά στην υπεράσπιση του Δημοσίου Συμφέροντος, στην υπεράσπιση των Ασθενών μας. Αυτών που συχνά βλέπουν την ίδια Νοσηλεύτρια πρωί και νύχτα, αυτών που κοιμούνται δίπλα στους σκασμένους σοβάδες, αυτών που περιμένουν υπομονετικά στις ουρές της Γενικής Εφημερίας – επίσης αυτών που, μέσα σε μία νύχτα, κυριολεκτικά εκδιώχθηκαν από το Νοσοκομείο μας για να συνεχίσουν αλλού την αιμοκάθαρσή τους.

Αλλά, αυτά, είναι μια άλλη συζήτηση. Ή όχι;;;

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος               Ο Γ. Γραμματέας
Δ. Τοσονίδου               Δ. Γαρδικλής