Παράκρουση;

malliakasτου Χαράλαμπου Μαλλιάκα


Δεν θα το πιστέψετε, αλλά… πεντακόσιους εξήντα (560) γιατρούς, νοσηλευτές και άλλους εργαζόμενους διαφόρων ειδικοτήτων με ελαστικές σχέσεις εργασίας, αλλά πλήρεις υποχρεώσεις και απόδοση, διαθέτει το νοσοκομείο της Αθήνας «Ευαγγελισμός», ο οποίος μετατρέπεται σιγά – σιγά σε ένα χωνευτήρι σκληρής εκμετάλευσης εν μέσω δραματικής ανεργίας στην χώρα μας!

Το ιδιο και τα αλλα Δημοσια Νοσοκομεια που καταρεουν σιγα σιγα απ την υποχρηματοδωτηση και την εγκαταλειψη προς οφελος των ιδιωτων σε μια εποχη που οι πολιτες εχουν αναγκη την στηριξη του κρατους σε θεματα υγειας.

Με όχημα την κρίση και το μνημόνιο, με προσχηματικές δικαιολογίες την μείωση των δημοσίων ελλειμμάτων και το δημοσιονομικό όφελος και με εργαλεία πίεσης και εκμετάλλευσης, την ανεργία, τον κοινωνικό αυτοματισμό και τον κατακερματισμό των εργαζομένων.

Οι προηγουμενες μνημονιακες κυβερνησεις ΠΑΣΟΚ_ΝΔ και η τωρινη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και οι τοκογλυφοι δανειστές μεθοδευμένα επιτίθενται στον κόσμο της εργασίας επιβάλλοντας βίαιες «μετα(απο)ρρυθμίσεις» στην απασχόληση, την αμοιβή καθώς και στα υπόλοιπα εργασιακά δικαιώματα. .

Kαι απ την αλλη εχεις τους κυβερνητικους συνδικαλιστες απ την μια να διαφημιζουν αυτο το μνημονιακο εργο, και απ την αλλη να καλουν τους εργαζομενους σε αγωνα. Παρακρουση;