Ας προσγειωθεί επιτέλους o κ. Υπουργός

xanthos-301

Η θεωρία της κατάρρευσης του δημόσιου συστήματος υγείας έχει τελειώσει, αυτό δήλωσε από το Ηράκλειο ο Ανδρέας Ξανθός ο οποίος μαζί με τον Παύλο Πολάκη άκουσε τα προβλήματα και τις όποιες αδυναμίες στα δημόσια νοσοκομεία του νησιού από τους διοικητές των νοσοκομείων, σε σχετική σύσκεψη στην ΔΥΠΕ Κρήτης. Όπως δήλωσε ο κ. Ξανθός το αρνητικό κλίμα που υπήρχε στο παρελθόν έχει αλλάξει, τόσο με τις προσπάθειες που γίνονται όσο και με τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού μετά από έξι χρόνια (δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ).

Προφανώς ο σημερινός Υπουργός Υγείας ζει σε μια άλλη πραγματικότητα, εικονική, και όχι στην καθημερινότητα που βιώνουν οι εργαζόμενοι και οι ασθενείς στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, όπου τα προβλήματα όχι μόνο δεν έχουν υποχωρήσει τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά έχουν μεγεθυνθεί. Οι προσλήψεις που λέει ο Α. Ξανθός δεν προχωρούν εδώ και 2 χρόνια, αλλά και να προχωρήσουν πρόκειται για ελάχιστες που ήδη έχουν καλυφθεί από τις συνταξιοδοτήσεις και παραιτήσεις  των τελευταίων μηνών. Οι ασθενείς δεν εξυπηρετούνται, συνεχίζουν να γίνονται μάχες για ένα ένα κρεββάτι εντατικής θεραπείας και οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να βιώνουν συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα, δουλεύοντας με ένα ρεπό ή χωρίς καθόλου ρεπό για να βγουν οι στοιχιώδεις καλοκαιρινές άδειες.

Οι συνεχείς δηλώσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας που προσπαθεί να παραπλανήσει την κοινωνία και να δώσει εικόνα διαφορετική από την πραγματική για τα δημόσια Νοσοκομεία, προκαλούν και εξοργίζουν όσους βιώνουν από πρώτο χέρι τη σκληρή πραγματικότητα του δημόσιου συστήματος υγείας.

Ας ξεκαβαλήσει λοιπόν ο κ. Ξανθός το καλάμι, ας προσγειωθεί στην πραγματικότητα του ΕΣΥ και ας θυμηθεί όσα έλεγε και όσα έκανε ως αντιπολίτευση και ως συνδικαλιστής της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Ρεθύμνου και της ΟΕΝΓΕ, όταν με τα ίδια ή λιγότερα προβλήματα έβγαινε συνεχώς «στα κάγγελα» και κατήγγειλε τη μνημονιακή πολιτική που τώρα εφαρμόζει ο ίδιος!