«Η θεωρία της κατάρρευσης του δημόσιου συστήματος υγείας δεν ανήκει στο παρελθόν αλλά στο μέλλον»

nos pagni

Η θεωρία της κατάρρευσης του δημόσιου συστήματος υγείας έχει τελειώσει, δήλωσε από το Ηράκλειο ο Ανδρέας Ξανθός ο οποίος μαζί με τον Παύλο Πολάκη άκουσε τα προβλήματα και τις όποιες αδυναμίες στα δημόσια νοσοκομεία του νησιού από τους διοικητές των νοσοκομείων, σε σχετική σύσκεψη στην ΔΥΠΕ Κρήτης.

Όπως δήλωσε ο κ. Ξανθός το αρνητικό κλίμα που υπήρχε στο παρελθόν έχει αλλάξει, τόσο με τις προσπάθειες που γίνονται όσο και με τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού μετά από έξι χρόνια. Άμεσα όπως τόνισε πρόκειται να δοθεί παράταση στη θητεία των επικουρικών γιατρών και λοιπού προσωπικού για έναν χρόνο, βάση νομοθετικής ρύθμισης.

»Η παραπάνω θεωρία δεν ανήκει στο παρελθόν αλλά στο μέλλον» ήταν η απάντηση του σωματείου των εργαζόμενων στο ΠΑΓΝΗ δια στόματος του προέδρου του Δημήτρη Βρύσαλλη στο Ράδιο 9,84 και στην Αγγέλα Δουλγεράκη, καθώς οι επικουρικοί συνεχίζουν να εργάζονται σε καθεστώς ομηρίας όταν θα έπρεπε να έχουν ήδη μονιμοποιηθεί.

Μόνο στο ΠΑΓΝΗ τα ρεπό και οι άδειες φθάνουν στις 15.000 ημέρες, ενώ μόνο για το νοσηλευτικό προσωπικό οι ελλείψεις μετρούν σε 250 άτομα.

Συνεχίζοντας ο Δ.Βρύσαλλης είπε ότι όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια έτσι και φέτος στο νοσοκομείο, κλινικές κλείνουν και συγχωνεύονται με άλλες καθώς δεν μπορούν να λειτουργήσουν, ενώ μειώνονται και τα χειρουργικά κρεβάτια.

Στόχος είναι προσθέτει τα νοσηλευτικά ιδρύματα στο σύνολό τους να λειτουργήσουν με πρότυπο αυτό της Σαντορίνης, δηλαδή επιχείρηση – πελάτες -πληρωμή και αδρά των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Πηγή: σελίδα εφημερίδας ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ

Ακούτε τις δηλώσεις του προέδρου του ΔΣ του σωματείου εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ Δ. Βρύσαλη ΕΔΩ

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ που προβλήθηκε στο δελτίο ειδήσεων του ΚΡΗΤΗ TV ΕΔΩ