Συνάντηση ΠΟΕΔΗΝ με τον υφυπουργό Εργασίας: Ραντεβού τον Οκτώβριο!

petropoulos

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26/7/2016 συνάντηση της ΕΕ της ΠΟΕΔΗΝ με τον υφυπουργό Εργασίας κ. Πετρόπουλο μετά από σχετικό αίτημα της ΠΟΕΔΗΝ για να συζητηθούν και να τεθούν σημαντικά θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία, όπως η ένταξη τους στο ασφαλιστικό καθεστώς των Βαρέων και Ανθυγιεινών.

Η ΕΕ της ΠΟΕΔΗΝ παρέδωσε πολυσέλιδο υπόμνημα στον υφυπουργό  Εργασίας με όλα τα θέματα και αιτήματα. Αυτός από την πλευρά του απάντησε κυνικά ότι δεν μπορεί να απαντήσει και να δεσμευτεί για τίποτα πριν λήξει η αξιολόγηση του Σεπτεμβρίου και είπε ότι θα υπάρξει νέα συνάντηση αμέσως μετά, πιθανότατα τον Οκτώβριο. Στις ανησυχίες των συνδικαλιστών της ΠΟΕΔΗΝ σχετικά με το ποιες θα είναι οι υποχωρήσεις της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση για τα εργασιακά το Σεπτέμβριο, ο αν. υπουργός δεν έδωσε καμιά απάντηση, όπως δεν απάντησε και για το ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης σε αυτή τη διαπραγμάτευση.

Για το θέμα της ένταξης των υγειονομικών στο ασφαλιστικό καθεστώς των ΒΑΕ ο κ. Πετρόπουλος απάντησε ότι η αρχική πρόθεση της κυβέρνησης ήταν προς αυτή την κατεύθυνση, όμως συγκεκριμένες απαντήσεις και δεσμεύσεις δεν μπορεί να δώσει αυτή τη στιγμή.

Ο κ. Πετρόπουλος άκουσε με ενδιαφέρον τις παρατηρήσεις της ΠΟΕΔΗΝ για διάφορα θέματα, όπως την αύξηση του ποσοστού για εξαγορά πλασματικών ετών, δεν έδωσε όμως καμιά συγκεκριμένη απάντηση.

Ανέφερε επίσης ότι θα εξετάσει την πρόταση που κατέθεσε ο εκπρόσωπος του ΜΕΤΑ υγειονομικών στη συνάντηση για νομοθετική διεύρυνση της ευθύνης των επιθεωρητών εργασίας και σε υπηρεσίες του δημοσίου όπως τα Νοσοκομεία.

Είναι πάντως χαρακτηριστικό ότι η τελευταία φράση του υφυπουργού στη συνάντηση ήταν το «ραντεβού στον Οκτώβριο»!