Συνδικαλιστές στην «υπηρεσία» της Κυβέρνησης

Δεν προξενεί καμία εντύπωση η τοποθέτηση από την Κυβέρνηση του μέλους της Διοίκησης της ΑΔΕΔΥ Γιώργου Μονιάκη συνδικαλιστή του ΣΥΡΙΖΑ σε θέση αντιπροέδρου στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου. Δείτε εδώ τη σχετική απόφαση.

Η τοποθέτηση αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει τις εκτιμήσεις του Μετώπου Ταξικής Ανατροπής ότι κάποια συνδικαλιστικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν κάνει την επιλογή τους να υπηρετήσουν τα μνημόνια όχι μόνο με τη στάση τους μέσα στο Συνδικαλιστικό Κίνημα αλλά και «επίσημα» από κυβερνητικές θέσεις.

Έγραψαν βέβαια στα «παλαιότερα των υποδημάτων» τους τις δεσμεύσεις που είχαν αναλάβει όταν εκλέχτηκαν, ότι δηλαδή η εκπροσώπηση των εργαζομένων δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να ταυτιστεί με  κρατικές θέσεις που τις ορίζει η εκάστοτε Κυβέρνηση. Αποφάσισαν να διαβούν τον ίδιο δρόμο που ακολούθησαν στο παρελθόν στελέχη του παλιού Κυβερνητικού Συνδικαλισμού των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ.

Επιβεβαίωσαν έτσι πλήρως την απόφαση του ΜΕΤΑ να διαχωρίσει πλήρως τη στάση του από αυτές τις πρακτικές και να τους θέσει εκτός παράταξης.

Η αποκάλυψη και η αποδοκιμασία αυτών των φαινομένων είναι καθήκον του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, για να ξεχωρίσει η «ήρα από το σιτάρι»

XK