Μας έχουν για τα μπάζα!

22
ligmena ygeionomika

ligmena ygeionomika

Επαναλαμβανόμενα είναι τα περιστατικά της διάθεσης και αποστολής αναλώσιμων υλικών και ιατρικών εργαλείων από τους «πολιτισμένους ανθρωπιστές» της κραταιάς Γερμανίας, που μαρτυρούν -χωρίς αμφιβολία– ότι γι’ αυτούς είμαστε οι ζήτουλες, οι φτωχοί συγγενείς και ο σκουπιδοτενεκές της Ευρώπης.

Μεγάλη παρτίδα ληγμένων αναλώσιμων υλικών και ιατρικών εργαλείων αμφιβόλου χρησιμότητας και ποιότητας, έστειλαν στο ΠΕΔΥ Μυτιλήνης, ανθρωπιστικές οργανώσεις(!) που δραστηριοποιούνται στη Γερμανία.

Οι εργαζόμενοι του ΠΕΔΥ Μυτιλήνης, όταν είδαν χθες τη μεταφορική εταιρεία να ξεφορτώνει στο πολυιατρείο ένα μεγάλο όγκο υλικού, προς στιγμήν χάρηκαν, δεδομένου ότι οι ελλείψεις είναι σημαντικές και κάθε είδους ενίσχυση είναι πάντα καλοδεχούμενη. Οι νοσηλεύτριες άνοιξαν τις κούτες με τα υλικά, που ήταν κυρίως χειρουργικά γάντια, για να τα διανείμουν στα ιατρεία και στα εργαστήρια, ώστε να υπάρχει απόθεμα.
Πολύ σύντομα τα χαμόγελα έσβησαν και αντικαταστάθηκαν από απογοήτευση και δυσαρέσκεια, αφού διαπίστωσαν ότι όλα τα αναλώσιμα που τους είχαν σταλεί από τη Γερμανία ήταν ληγμένα από το Δεκέμβριο του 2015 (!!!).

Ιδιαίτερα εκνευρισμένος από το περιστατικό, ο προϊστάμενος του ΠΕΔΥ Μυτιλήνης Μιχ. Χατζηγιάννης, αρχικά σκέφθηκε να στείλει πίσω τις κούτες όπως τις παρέλαβε στους αποστολείς τους, με συνοδευτικό σημείωμα ότι «δεν δεχόμαστε ληγμένα υλικά». Επειδή όμως, σχεδόν όλα τα δέματα είχαν ανοιχτεί και τα υλικά είχαν διανεμηθεί, αρκέστηκε να ενημερώσει το προσωπικό, ότι τα υλικά ήταν ληγμένα και κρίνεται καλό είτε να τα πετάξουν, είτε αν τα χρησιμοποιήσουν, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

ΖΗΤΟΥΛΕΣ & ΦΤΩΧΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ
«Όταν είδαμε την ημερομηνία λήξης πάνω στις κούτες των υλικών, πραγματικά απογοητευτήκαμε και θυμώσαμε ταυτόχρονα. Ίσως η συγκεκριμένη πράξη «ανθρωπιστικού» περιεχομένου των φίλων Γερμανών, δείχνει ξεκάθαρα πώς μας αντιμετωπίζουν και ποια είναι η ιδέα τους για εμάς. Πλέον έχουμε καταντήσει οι ζήτουλες και οι φτωχοί συγγενείς, που τους δίνει κανείς όχι τα περισσεύματα, αλλά αυτά που έχει για πέταμα. Αντί λοιπόν, να στείλουν στη χωματερή τα ληγμένα γάντια, τα στέλνουν στο ΠΕΔΥ Μυτιλήνης, για να βολευτούν οι δύστυχοι Έλληνες και οι ακόμα πιο δύστυχοι μετανάστες που εξυπηρετούνται από το πολυιατρείο μας.
Αυτή η διαπίστωση προκαλεί θλίψη, μελαγχολία και πολύ θυμό. Ίσως, όμως, είναι ενδεικτικό στοιχείο και για την ποιότητα πολιτισμού των δήθεν πολιτισμένων».

ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ
Σύμφωνα με τον Μ. Χατζηγιάννη, ανάλογο περιστατικό σημειώθηκε και πριν μερικές εβδομάδες, όταν μία γερμανική και πάλι οργάνωση, έστειλε στο ΠΕΔΥ Μυτιλήνης ένα παλιό, βρώμικο και κατεστραμμένο μηχάνημα υπερήχων.
«Όταν είδαμε το μηχάνημα, βάλαμε τα γέλια. Ήταν τόσο άθλιο και τόσο βρώμικο, που ούτε να το αγγίξει κανείς δεν ήθελε, πόσο μάλλον να το χρησιμοποιήσει σε ανθρώπους. Όταν το βάλαμε δε και σε λειτουργία, περισσότερο από περιέργεια, διαπιστώσαμε ότι ήταν χαλασμένο. Τελικά το αφήσαμε στην άκρη, για το δώσουμε στην ανακύκλωση συσκευών ή στον παλιατζή για παλιοσίδερα.

Η ΔΙΑΦΟΡΑ
Δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε, την περίπτωση μιας Σουηδικής οργάνωσης, η οποία μας έστειλε το χειμώνα μεγάλη παρτίδα υλικών και μηχανημάτων, που ήταν σχεδόν καινούργια και σε άριστη κατάσταση. Όσα δεν ήταν ολοκαίνουργια, αλλά ελαφρώς μεταχειρισμένα, διαπιστώσαμε ότι ήταν σε άριστη κατάσταση και απολύτως λειτουργικά, ενώ συνοδευόταν και από εγγύηση εμπειρογνωμόνων, που πιστοποιούσαν ότι είναι κατάλληλα να χρησιμοποιηθούν σε ανθρώπους».
Μ.Χ.

Πηγή: Εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ