Οι εργολάβοι απολύουν και Διοικητές «εκλεκτοί» του κ. Πολάκη «νίπτουν τας χείρας τους»

Σε αναιτιολόγητη και εκδικητική απόλυση εργαζόμενου στον τομέα της καθαριότητας προχώρησε η εργολαβική εταιρεία «Αριάνθη» στο Νοσοκομείο «Σωτηρία»  προκειμένου να επιβάλει κλίμα τρομοκρατίας.

Σήμερα το πρωί αρνήθηκε στον εργαζόμενο – ο οποίος επέστρεψε από την κανονική του άδεια- να αναλάβει εργασία ενώ την ίδια ώρα είχε «φροντίσει» να τον αντικαταστήσει με άλλον εργαζόμενο. Αρνήθηκε μάλιστα να αιτιολογήσει την απόλυση σε εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ, της ΠΟΕΔΗΝ και του ΕΚΑ, που έκαναν παρέμβαση στην εκπρόσωπο της εταιρείας  στο Νοσοκομείο.

Εκπρόσωποι του τοπικού Σωματείου, της ΑΔΕΔΥ, της ΠΟΕΔΗΝ και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας έκαναν παρέμβαση στο Διοικητή του Νοσοκομείου ζητώντας του να παρέμβει στην εργολαβική εταιρεία ώστε να ανακληθεί η απόλυση και να απαιτήσει να σταματήσει το κλίμα τρομοκρατίας που επιχειρεί να επιβάλλει η «Αριάνθη».

Το εντυπωσιακό είναι ότι ο Διοικητής του Νοσοκομείου κος Λυριντζής, που έχει διοριστεί από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, αρνήθηκε οποιαδήποτε παρέμβαση, δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι δεν σκοπεύει να εμπλακεί σε αυτή τη διαδικασία.

Στις αιτιάσεις των συνδικαλιστών ότι ο θεσμικός του ρόλος επιβάλλει την παρέμβασή του για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων, ο κος Διοικητής επέμεινε μέχρι τέλους στην «ουδετερότητά του» λέγοντας ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να υπάρχει καθημερινά στο Νοσοκομείο ο αριθμός των εργαζομένων που έχει συμφωνηθεί με την εταιρεία.

Στην ουσία, με αυτή του τη στάση ο διορισμένος Διοικητής ανέχεται το κλίμα τρομοκρατίας και ασυδοσίας που επιχειρεί να επιβάλλει  η εργολαβική εταιρεία μέσα στο Νοσοκομείο που ο ίδιος ηγείται.

Καταγγελία για το θέμα καθώς και για μη καταβολή του επιδόματος αδείας, έγινε στην επιθεώρηση εργασίας από τον εργαζόμενο, παρουσία εκπροσώπων της ΠΟΕΔΗΝ, της ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας.

Ταυτόχρονα, ενημερώθηκαν από την ΑΔΕΔΥ, οι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου και ζητήθηκε αυθημερόν συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας, προκειμένου να υπάρξει παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας για την άμεση ανάκληση της απόλυσης. Ο εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ, πήρε τη διαβεβαίωση ότι θα ενημερωθεί η πολιτική ηγεσία και στη συνέχεια θα ενημερωθεί η ΑΔΕΔΥ για την δυνατότητα της συνάντησης.

Μέχρι αυτή την ώρα…  απόγευμα Πέμπτης παρά το γεγονός ότι το αίτημα για συνάντηση από την ΑΔΕΔΥ έχει τεθεί από το πρωί «φωνή βοώντος εν τη ερήμω» και από τη μεριά του Υπουργείου!

Μπορεί ο κ. Πολάκης να δηλώνει πολέμιος και «διώκτης» των εργολάβων όμως οι διορισμένοι από αυτόν Διοικητές είτε δεν έχουν αντίστοιχες εντολές είτε ίσως γνωρίζουν καλύτερα ότι η μνημονιακή γραμμή που ανέλαβαν να υλοποιήσουν είναι διαφορετική και την υλοποιούν κατά γράμμα.

Αυτή την ώρα η πολιτική ηγεσία του Υπ. Υγείας έστω και για την «τιμή των όπλων» καλείται να παρέμβει και να:

 επιβάλλει την ανάκληση της εκδικητικής απόλυσης του εργαζόμενου και το σταμάτημα του κλίματος τρομοκρατίας

     να «επαναφέρει στην τάξη» το Διοικητή του Νοσοκομείου «Σωτηρία» που λειτουργεί ως Πόντιος Πιλάτος

Το λέμε αυτό γιατί σε αντίθετη περίπτωση ο πόλεμος που υποτίθεται ότι έχει κηρύξει κατά των εργολάβων φαίνεται καθαρά ότι γίνεται με άσφαιρα πυρά.