Δεν επαρκούν οι προσλήψεις για το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου

20
αρχείο λήψης 4

αρχείο λήψης 4Ανακοίνωση σχετικά με τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που εξαγγέλλονται από την κυβέρνηση εξέδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου στην οποία αναφέρει ότι παρά τις υποσχέσεις ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί ούτε μία νέα μόνιμη πρόσληψη στο Νοσοκομείο και ότι ο συνολικός αριθμός των προσλήψεων που έχουν εξαγγελθεί σε καμιά περίπτωση δεν επαρκεί για να διασφαλιστεί η πλήρης και ασφαλής λειτουργία του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου. Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΓΝΑΝ αναφέρει ακόμα ότι θα κινηθεί αγωνιστικά διεκδικώντας την άμεση κάλυψη των μισών τουλάχιστον κενών οργανικών θέσεων του Νοσοκομείου και τη μελλοντική κάλυψη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων του Νοσοκομείου. Δείτε την ανακοίνωση αναλυτικά:


Δημοσιοποιήθηκε από κυβερνητικούς παράγοντες η κατανομή των 1538 θέσεων προσωπικού για τα Νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ που έχει αποσταλεί από το Υπ. Υγείας στο ΑΣΕΠ για προκήρυξη.

Για το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου περιλαμβάνονται 16 θέσεις, 5 θέσεις από τους κυλιόμενους πίνακες των επιλαχόντων της προκήρυξης 5Κ/2015 και 11 από τη νέα προκήρυξη.

Πρέπει να πούμε ότι από την προηγούμενη προκήρυξη μόνιμων θέσεων που έγινε το Νοέμβριο του 2015 το ΓΝΑΝ είχε λάβει 8 θέσεις, θέσεις οι οποίες, παρά τις υποσχέσεις Πολάκη ότι θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τέλος Αυγούστου, ακόμα δεν έχουν καλυφθεί (βρίσκονται σε διάφορα στάδια της διαδικασίας διορισμού) και είναι άγνωστο πόσες από αυτές θα καλυφθούν μέχρι τέλος του χρόνου.

Επίσης, απ΄ όσο μας έχει ενημερώσει η ΔΥΠΕ Κρήτης, στην επόμενη προκήρυξη 1200 θέσεων θα προβλέπονται 3 θέσεις για το ΓΝΑΝ.

Για τις εξελίξεις αυτές σχετικά με τις προσλήψεις, θα θελαμε να κάνουμε κάποια σχόλια:

Είναι θετικό που μετά από αρκετά χρόνια γίνονται και προχωρούν οι πρώτες προκηρύξεις μόνιμων θέσεων για το Νοσοκομείο μας. Για το γεγονός αυτό όμως κανείς πολιτικός παράγοντας δεν μπορεί να επιχαίρει γιατί η επιλογή των προσλήψεων ήταν μονόδρομος, αφού αν γινόταν κάτι διαφορετικό, αυτό θα ισοδυναμούσε με κλείσιμο του Νοσοκομείου.

Τον Ιανουάριο του 2012 το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου είχε 375 μόνιμους εργαζόμενους και τον Ιούνιο του 2016 έχει 248, δηλαδή σε 4 χρόνια το προσωπικό μειώθηκε κατά 127 εργαζόμενους, δηλαδή ακριβώς κατά το 1/3. Οι κενές οργανικές θέσεις στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου 227(47,5%) και οι καλυμμένες 248. Το σύνολο των μόνιμων θέσεων προς προκήρυξη που έχουν εξαγγελθεί από την κυβέρνηση είναι 40 (13 ιατροί, 8 λοιπό προσωπικό από τις 4Κ και 5Κ, 16 λοιπό προσωπικό από την προκήρυξη των 1560 και 3 θέσεις λοιπό προσωπικό από την επόμενη προκήρυξη των 1200), δηλαδή η κυβέρνηση φιλοδοξεί να καλύψει το 1/5 των κενών οργανικών θέσεων και το 1/3 των θέσεων που κενώθηκαν τα τελευταία χρόνια στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου.

Κατανοούμε λοιπόν ότι ο αριθμός αυτών των 40 προσλήψεων που θα ολοκληρωθούν ενδεχομένως και μέχρι το 2018, σε καμιά περίπτωση δεν επαρκεί για να διασφαλιστεί η πλήρης και ασφαλής λειτουργία του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου, πόσο πιο πολύ δε αν συνυπολογίσουμε ότι μέχρι να ολοκληρωθούν οι προσλήψεις που εξαγγέλλει η κυβέρνηση θα έχουν υπάρξει και νέες συνταξιοδοτήσεις.

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, το νοσοκομείο Αγ. Νικολάου είναι το δεύτερο πιο υποστελεχωμένο Νοσοκομείο της Κρήτης και από τα πιο υποστελεχωμένα της χώρας. Για να μπορούμε να μιλάμε για σοβαρή και σημαντική ενίσχυση του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου με μόνιμο προσωπικό θα πρέπει να υπάρξουν άμεσα προκηρύξεις που θα διασφαλίζουν ότι θα καλυφθούν τουλάχιστον οι θέσεις που έχουν κενωθεί τα τελευταία 4 χρόνια, δηλαδή σχεδόν οι μισές κενές οργανικές θέσεις. Στην κατεύθυνση αυτή θα κινηθούμε ως σύλλογος εργαζομένων διεκδικώντας αγωνιστικά την άμεση κάλυψη των μισών τουλάχιστον κενών οργανικών θέσεων του Νοσοκομείου και τη μελλοντική κάλυψη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων όπως συμβαίνει σε κάποια Νοσοκομεία της χώρας.

Δ.Σ. Συλλόγου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου Κρήτης