Υποστελεχωμένα τα Νοσοκομεία της Κρήτης – σταγόνα στον ωκεανό οι προσλήψεις

29
984

984

Για την κατάσταση που επικρατεί στα Νοσοκομεία της Κρήτης μίλησαν στην πρωϊνή εκπομπή του Ρ/Σ 9.84 με τη δημοσιογράφο Αγγ. Δουλγεράκη οι πρόεδροι τριών συλλόγων εργαζομένων Νοσοκομείων της Κρήτης και τόνισαν ότι τα Νοσοκομεία της Κρήτης είναι υποστελεχωμένα και υποχρηματοδοτημένα.

Δείτε αναλυτικά παρακάτω:

Σε νέο κύκλο κινητοποιήσεων εισέρχονται οι εργαζόμενοι αρχής γενομένης από τη ΔΕΘ την Παρασκευή και το Σάββατο σύμφωνα με το μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ και πρόεδρο του σωματείου εργαζόμενων στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου Γιώργο Μανουσάκη.Σύμφωνα με τον ίδιο θ’ ακολουθήσουν οι κατά τόπους γενικές συνελεύσεις των σωματείων και η λήψη αποφάσεων για την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεων.

Όπως ο ίδιος είπε στο Ράδιο 9,84 στο νοσοκομείο που εργάζεται δεν έχει ορκιστεί ούτε ένας υπάλληλος τελευταία παρά τις δηλώσεις των υπευθύνων στο χώρο της υγείας προκειμένου να κάμψουν τις αντιδράσεις εντός κι εκτός του νοσηλευτικού ιδρύματος.Επανέλαβε ότι οι κλινικές ανοίγουν και κλείνουν σε Άγιο κι Ιεράπετρα καθώς γιατροί δεν υπάρχουν κι εφημερίες δεν βγαίνουν και μόνη τονωτική ένεση για το ΕΣΥ είναι να προσληφθούν τουλάχιστον οι μισοί από αυτούς που λείπουν.

Ακούστε τη συνέντευξη του Γ. Μανουσάκη πατώντας ΕΔΩ

Υποχρηματόδοτηση , υποστελέχωση, κλινικές που συγχωνεύονται , μείωση χειρουργικών τραπεζιών, εργαζόμενοι νέων ταχύτατων που καλύψουν τις ανάγκες του νοσοκομείου σε ακραίες πολλές φορές συνθήκες, η καθημερινή εικόνα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου που καλύπτει τις ανάγκες των πολιτών του Ηρακλείου, της Κρήτης, της νοτίου Ελλάδος, λέει στο Ράδιο 9,84 ο πρόεδρος του Σωματείου στο ΠΑΓΝΗ Δημήτρης Βρύσαλης.

Έκκληση του ιδίου στους πολίτες να συνεχίσουν τις πιέσεις προς τα τοπικά στελέχη της υγείας και την κυβέρνηση για την ενίσχυση των παρεχόμενων υπηρεσιών και την προάσπιση του δικαιώματος τους στη Δημόσια και Δωρεάν Υγεία.

Ακούστε τη συνέντευξη του Δ. Βρύσαλη πατώντας ΕΔΩ

Δραματική η εικόνα στο Βενιζέλειο επισημαίνει μιλώντας στο Ράδιο 9,84 ο πρόεδρος του σωματείου εργαζόμενων Γιώργος Χονδροζουμάκης και σταγόνα στον ωκεανό οι όποιες προσπάθειες μέχρι σήμερα για την ανακούφιση όλων των τμημάτων.Δύσκολο, επώδυνο κι επικίνδυνο για τον ίδιο η υπεραπασχόληση του προσωπικού σε πολλαπλές θέσεις και βάρδιες προκειμένου να καλυφθούν τα κενά με εντολή της διοίκησης, καθώς τίθεται θέμα ασφαλείας των ιδίων και των ασθενών.

Ακούστε τη συνέντευξη του Γ. Χονδροζουμάκη πατώντας ΕΔΩ