Με επιτυχία το «καραβάνι της υγείας» στη Θεσσαλονίκη – τη διεξαγωγή αντίστοιχης πορείας στην Αθήνα στις 6/10 αποφάσισε η ΠΟΕΔΗΝ

20160909 100223

Πορεία 7 χλμ., και υπό τον τίτλο «Καραβάνι της Υγείας», πραγματοποίησαν το πρωί στη Θεσσαλονίκη οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων της χώρας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΠΟΕΔΗΝ και διαμαρτυρόμενοι για την απαξίωση του δημόσιου συστήματος υγείας (ελλείψεις προσωπικού και υγειονομικού υλικού, ψέματα για προσλήψεις κτλ.). Δηλαδή, με λίγα λόγια, οι υγειονομικοί για μια ακόμη φορά βγήκαν στους δρόμους, διαμαρτυρόμενοι για τις μεσαιωνικές συνθήκες νοσηλείας και εργασίας στο ΕΣΥ, που «εξασθενίζει» και η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, προς χάριν και τέρψιν των «αρπαχτικών» της ιδιωτικής υγείας .

20160909 081043

Η πορεία ξεκίνησε λίγο μετά τις 08.00 από το «Ιπποκράτειο» έχοντας στην κεφαλή της μία άμαξα με δύο μαύρα άλογα, η οποία μετέφερε έναν ασθενή – κούκλα. Κατέληξε έπειτα από δύο ώρες στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, αφού πέρασε από τα νοσοκομεία «Θεαγένειο», ΑΧΕΠΑ, «Γεννηματά» και «Άγιος Δημήτριος».

Εκεί, όπως βλέπετε και στο βίντεο (εδω), οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία άφησαν μαύρα μπαλόνια, όπου είχαν κρεμάσει φωτογραφίες του Πρωθυπουργού, του υπουργού και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, απογειώνοντάς τους.

meta-ygeionomikon-deth2016

Στην πορεία, με την οποία «άνοιξαν» ουσιαστικά οι κινητοποιήσεις των Συνδικάτων, στο πλαίσιο της 81ης ΔΕΘ, συμμετείχε δυναμικά και το ΜΕΤΑ Υγειονομικών.

Οι εργαζόμενοι αναμένεται να συμμετάσχουν και στη σημερινή πορεία των συνδικάτων ενάντια στην κυβερνητική πολιτική με έναρξη την Πλατεία Αριστοτέλους στις 6.00 μμ

Μετά τη χθεσινή πορεία ακολούθησε συνεδρίαση του Γ.Σ. της ΠΟΕΔΗΝ που αποφάσισε κατά πλειοψηφία τη διεξαγωγή «καραβανιού της υγείας» και στην Αθήνα στις 6 Οκτωβρίου με αφετηρία την  έδρα του ΕΚΑΒ και το Νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς και κατάληξη στο Υπουργείο Υγείας, στο κέντρο της Αθήνας.

Ακόμη αποφασίστηκε ο συντονισμός με την ΑΔΕΔΥ για διεξαγωγή 24ωρης απεργίας μέσα στον Οκτώβριο.