Πρόταση – λουκέτο για το Νοσοκομείο Αμαλιάδας

louketo 3

Στις 30 Αυγούστου γράψαμε (δείτε ΕΔΩ) ότι η ανακοίνωση της κατανομής των 1538 θέσεων για τα Νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ μεγάλωσε τις εύλογες ανησυχίες των εργαζομένων σε αρκετά κυρίως περιφερειακά Νοσοκομεία ότι δηλαδή τα λουκέτα είναι προ των πυλών εξαιτίας της απουσίας προκήρυξης έστω και ελάχιστων θέσεων για αυτά και αναφέραμε ως χαρακτηριστικά παραδείγματα τα Νοσοκομεία της Πρέβεζας του Μεσολογγίου, της Αμαλιάδας, της Λευκάδας κ.α. 

Δύο εβδομάδες μετά φαίνεται πλέον καθαρά η κυβερνητική απόφαση για υποβάθμιση και σταδιακό κλείσιμο ενός από τα νοσοκομεία που αναφέραμε, του Νοσοκομείου Αμαλιάδας.

Όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του συλλόγου εργαζομένων στο νοσοκομείο Αμαλιάδας «ο διοικητής της 6ης Υ.ΠΕ. και επίσημα πλέον με το 37727/12-9-2016 έγγραφό του προτείνει το «περίφημο» ΕΝΑ ΕΦΗΜΕΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ με έδρα τον Πύργο !!!! Δηλαδή το Νοσοκομείο Αμαλιάδας χωρίς ανοιχτές εφημερίες, χωρίς λειτουργία Τ.Ε.Π.!» Η πρόταση του διοικητή της 6ης ΥΠΕ, εφόσον υλοιποιηθεί ισοδυναμεί με σταδιακό κλείσιμο του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, παρά τις κυβερνητικές ανακοινώσεις για το αντίθετο.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας:

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 
Ν.Μ. ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

Αμαλιάδα 13-9-2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η διγλωσσία της κυβέρνησης και των εκπροσώπων της σε ότι αφορά τη λειτουργία του Νοσοκομείου μας ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ !!!!
Οι πρόσφατες διαβεβαιώσεις του υπουργού υγείας, του διοικητή της 6ης Υ.ΠΕ.,των κυβερνητικών βουλευτών για αναβάθμιση και απρόσκοπτη λειτουργία του Νοσοκομείου Αμαλιάδας αποδεικνύονται (όπως επανειλημμένα έχουμε καταγγείλει) ψεύτικες και υποκριτικές…..

Ήδη την 12-9-2016 ο διοικητής της 6ης Υ.ΠΕ. και επίσημα πλέον με το 37727/12-9-2016 έγγραφό του προτείνει το «περίφημο» ΕΝΑ ΕΦΗΜΕΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ με έδρα τον Πύργο !!!! Δηλαδή το Νοσοκομείο Αμαλιάδας χωρίς ανοιχτές εφημερίες, χωρίς λειτουργία Τ.Ε.Π.!!!! Και αυτό το «βαφτίζει» αναβάθμιση !!!! Ποιος εργαζόμενος, ποιός απλός πολίτης μπορεί αλήθεια να το πιστέψει ????

ΚΑΝΕΝΑΣ !!!!

Και σαν να μην έφτανε αυτό…. Συνεχείς ενέργειες αποδεικνύουν την πραγματική πολιτική που θέλουν να εφαρμόσουν. Ήδη σήμερα νεοδιοριζόμενη νοσηλεύτρια πρίν καλά καλά αναλάβει υπηρεσία στο Νοσοκομείο μας με εντολή της 6ης Υ.ΠΕ. (σαν φαντάρος με το φύλλο πορείας στα χέρια) μετακινείται στο Νοσοκομείο Πύργου (Μ/Γ κλινική) γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια τόσο την άποψη των υπηρεσιακών παραγόντων του Νοσοκομείου Αμαλιάδας όσο και τις τεράστιες ανάγκες του σε ανθρώπινο δυναμικό.

Μετακινείται επίσης για άλλη μια μέρα επιπλέον η μοναδική ράπτρια που υπηρετεί στο Νοσοκομείο μας προς κάλυψη αναγκών στον Πύργο. Ο «μονόδρομος» συνεχίζεται ….

ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ !!!!

Οι εργαζόμενοι μαζί με τους πολίτες δεν πιστεύουμε πιά τίποτα από τα «ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ». Θα ανατρέψουμε με τους αγώνες μας όλες αυτές τις πολιτικές που στόχο έχουν τη συρρίκνωση και υποβάθμιση των δημόσιων δομών υγείας…. Το ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ έχει προσφέρει πολλά και το έχει πραγματική ανάγκη ο Ηλείος πολίτης !!!! Και θα προασπίσουμε την απρόσκοπτη λειτουργία του με όλες μας τις δυνάμεις….

Καλούμε τη διοίκηση της 6ης Υ.ΠΕ. να ανακαλέσει άμεσα την παραπάνω αναφερόμενη πρόταση περί «ενός εφημεριακού κέντρου» και αν πραγματικά στοχεύει όπως δηλώνει στην αναβάθμισή του να προβεί σε τέτοιου είδους ενέργειες (προσλήψεις, χρηματοδότηση) που θα το επιβεβαιώνουν.
Διαφορετικά οι αντιδράσεις και οι κινητοποιήσεις του Σωματείου μας μαζί με την κοινωνία θα είναι άμεσες και δυναμικές σύμφωνα μάλιστα και με την ομόφωνη απόφαση της ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ της 13-9-2016.

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ !!!!

ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΕΚΠΤΩΣΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.