Πήραν «φόρα» και ξηλώνουν από προϊσταμένους και εσωκομματικούς τους αντιπάλους.

Από την βιομηχανία «αποκαθήλωσης» προϊσταμένων, κατά παράβαση των διατάξεων που ισχύουν, φαίνεται ότι δεν γλύτωσε ούτε και τοπικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στο Νοσοκομείο της Άρτας.

Με απόφαση του Διοικητή του Νοσοκομείου απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους τόσο ο προϊστάμενος της διοικητικής υπηρεσίας που μάλιστα είναι γνωστό τοπικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ο προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου.

Τη συγκεκριμένη απόφαση καταγγέλλει  με ανακοίνωση του  τοπικό σωματείο εργαζομένων του Νοσοκομείου τονίζοντας ότι βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τις διατάξεις του νόμου 4369/16 που μάλιστα έχει ψηφιστεί από την σημερινή κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα το άρθρο 30 του Ν.4369/2016 αναφέρει:

Από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου

α) Έως την επιλογή προϊσταμένων οργανικών μονάδων σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος νόμου ή ειδικών διατάξεων, καθήκοντα προϊσταμένων εξακολουθούν να ασκούν οι κατά τη δημοσίευση του παρόντος νόμου προϊστάμενοι.

Β) Η θητεία των ανωτέρω προϊσταμένων λήγει αυτοδικαίως με την επιλογή και τοποθέτηση προϊσταμένων σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος νόμου. 

Μέχρι σήμερα σε μια σειρά Νοσοκομεία ότι Διοικητές, με τις ευλογίες του Υπ. Υγείας, προχωρούσαν σε αντίστοιχες αποφάσεις για να δημιουργήσουν ένα φιλικό στελεχικό δυναμικό στην κυβέρνηση.

Φαίνεται όμως με τη «φόρα» που έχουν πάρει  όπως στην περίπτωση της Άρτας χρησιμοποιούν αυτές τις μεθοδεύσεις για να λύσουν εσωκομματικά ζητήματα και αντιθέσεις.

Την ίδια ώρα μιλούν για αξιοκρατία αλλά πλέον ποιος τους πιστεύει;

Δείτε την ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Άρτας για το θέμα:  

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Αργήσαμε αλλά έχουμε διοικητή στο Νοσοκομείο Άρτας.

Εφαρμόζοντας κατά γράμμα την μνημονιακή, νεοφιλελεύθερη, αντιλαϊκή πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων που σήμερα έχει βρει άξιους συνεχιστές στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο διοικητής του νοσοκομείου Άρτας με μια αιφνιδιαστική απόφασή του «μετακινεί» δυο προϊσταμένους διοικητικής και τεχνικής υπηρεσίας από τη θέση του προϊσταμένου στη θέση του υπαλλήλου.

Σε μια Δημοκρατική Χώρα τους ισχύοντες Νόμους, οι οποίοι ψηφίστηκαν από το Κοινοβούλιο, οφείλει η κυβέρνηση να τους εφαρμόζει. Εάν δεν αρέσουν διατάξεις Νόμων σε κάποιους Υπουργούς ή συνολικά στη κυβέρνηση, προωθούν την κατάργησή τους ή την τροποποίησή τους με ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ που ψηφίζονται στο Κοινοβούλιο.

            Στη χώρα μας η αυτονόητη Δημοκρατική λειτουργία της κυβέρνησης φαίνεται ότι δεν ισχύει. Πάνω από το Νόμο βρίσκεται ο ρεβανσισμός, η αλαζονεία της εξουσίας, οι εμμονές για διώξεις υπηρεσιακών στελεχών, το ρουσφέτι, το ρεσάλτο κατάληψης της κρατικής εξουσίας.

            Πως αλλιώς μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς τις διώξεις ή τους εκβιασμούς για διώξεις υπηρεσιακών στελεχών του Νοσοκομείου μας  από το Διοικητή  με την καθοδήγηση των Υπουργών της Υγείας.

Με το Ν.4369/2016 καθορίζεται ο τρόπος επιλογής Προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων όλων των επιπέδων στη Δημόσια Διοίκηση.

Το άρθρο 30 του Ν.4369/2016 αναφέρει:

Από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου

α) Έως την επιλογή προϊσταμένων οργανικών μονάδων σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος νόμου ή ειδικών διατάξεων, καθήκοντα προϊσταμένων εξακολουθούν να ασκούν οι κατά τη δημοσίευση του παρόντος νόμου προϊστάμενοι.

Β) Η θητεία των ανωτέρω προϊσταμένων λήγει αυτοδικαίως με την επιλογή και τοποθέτηση προϊσταμένων σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος νόμου.     

            Ως εκ τούτου από 27 Φεβρουαρίου 2016 και μέχρι τη συγκρότηση των Συμβουλίων Κρίσης και Επιλογής των Προϊσταμένων, εξακολουθούν να ασκούν καθήκοντα οι υφιστάμενοι Προϊστάμενοι Οργανικών Μονάδων, ειδικά αν είναι τοποθετημένοι από κρίσεις υπηρεσιακών και διοικητικών συμβουλίων.

Σύμφωνα με το Ν.3329/2005 άρθρο 7 παρ.13 και την υφιστάμενη Νομοθεσία για την επιλογή – ανάθεση – τοποθέτηση Προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων (3528/2007, 3839/2010, 4024/2011, 4275/2014, 4369/2016), οι Διοικητές των Νοσοκομείων έχουν το δικαίωμα να συμπληρώσουν με ανάθεση τις κενές θέσεις Προϊσταμένων.

Ζητάμε να σταματήσουν σήμερα οι απαράδεκτες διώξεις και να ανακαλεστούν οι παράνομες αποφάσεις απομάκρυνσης των προϊσταμένων.

Ευελπιστούμε ότι δεν θα είναι η τρομοκρατία των εργαζομένων ο δρόμος προώθησης της κυβερνητικής πολίτικης.

Ζητάμε από τη διοίκηση του νοσοκομείου να ασχοληθεί και να επιλύσει  τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο από την έλλειψη γιατρών, από τη μη λειτουργια τμημάτων και κλινικών, από τη μη λειτουργια του ΚΕΦΙΑΠ ,με την αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου ιατροτεχνολογικου  εξοπλισμού, ας ασχοληθεί και με τη δέσμευση του αναπληρωτή  υπουργού για τη πληρωμή δεδουλευμένων προηγούμενων ετών.

Το νοσοκομείο μας ανήκει στους πολίτες που το έχουν ανάγκη και στους εργαζόμενους που το υπηρετούν.

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ