ΔΑΚΕ ΠΟΕΔΗΝ: αντιμνημονιακοί αγώνες αγκαλιά με Άδωνι – Βορίδη

Η συνδικαλιστική παράταξη ΔΑΚΕ στο χώρο των Νοσοκομείων και της δημόσιας υγείας και στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔΗΝ συμμετέχει στην πλειοψηφία και στο προεδρείο της Ομοσπονδίας (μαζί με τη Δημοκρατική Συνεργασία – πρώην ΠΑΣΚΕ) και εμφανίζεται ως σφόδρα αντιμνημονιακή παράταξη, ψηφίζοντας όλες τις αποφάσεις και τα πλαίσια των κινητοποιήσεων που ζητούν ανατροπή των μνημονίων.

Όπως φαίνεται όμως, αυτό δεν  εμποδίζει τη ΔΑΚΕ και την ηγεσία της να διατηρούν στενές σχέσεις με τα στελέχη της μνημονιακής ΝΔ και ειδικότερα με τους πιο φανατικούς υποστηρικτές των μνημονίων (που περηφανεύονται ότι έχουν ψηφίσει όλα τα μνημόνια) τους κ.κ. Άδωνη Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη, οι οποίοι μάλιστα έχουν διατελέσει και οι δύο υπουργοί υγείας των κυβερνήσεων Σαμαρά.

Τους κάλεσαν μάλιστα και στην χοροεσπερίδα της παράταξης  τους την Παρασκευή 16/9 στη Θεσσαλονίκη, τους είχαν ομιλητές, φωτογραφήθηκαν μαζί τους και δημοσίευσαν και τις φωτογραφίες στο facebook, σαν να μην υπάρχει τίποτα το οξύμωρο στη συμπεριφορά αυτή των αντιμνημονιακών αγωνιστών της ΔΑΚΕ ΠΟΕΔΗΝ.

14316788_1073428469372645_5892712727775249431_n
Το μέλος του ΓΣ της ΠΟΕΔΗΝ εκλεγμένος με τη ΔΑΚΕ Δ. Βαλαρούτσος εν τω μέσω των πρώην υπουργών υγείας Α. Γεωργιάδη και Μ. Βορίδη
unnamed
Το άλμπουμ που ανέβασαν στελέχη της ΔΑΚΕ στο facebook με τις φωτογραφίες από την εκδήλωση της ΔΑΚΕ νοσηλευτικών ιδρυμάτων στη Θεσσαλονίκη στις 16/9

Είναι προφανές ότι δεν ενδιαφέρονται πλέον για την ουσία και το στόχο των κοινωνικών αγώνων ενάντια στη μνημονιακή πολιτική στην υγεία, αλλά ενδιαφέρονται για την “επόμενη μέρα” και για το πόσο κοντά θα βρίσκονται στους  πιθανούς μελλοντικούς κατόχους της κυβερνητικής εξουσίας.